18 Decembrie 2019

Impact a primit unda verde de la CGMB pentru a ridica blocuri de 10 etaje in Greenfield



Proiectul care vizeaza aprobarea Planului Urbanistic Zonal in vederea realizarii unor blocuri de pana la zece etaje in ansamblul rezidential Greenfield, in apropierea Padurii Baneasa, a fost aprobat miercuri de Consiliul General al Capitalei, cu 28 de voturi favorabile.

Potrivit PUZ Aleea Teisani - Drumul Padurea Neagra nr. 56-64, dezvoltatorul vizeaza realizarea de locuinte colective si functiuni complementare locuirii, cu regim de inaltime maxim S+P+4E, S+P+9E si S+P+10E, cu un procent de ocupare a terenului (POT) maxim de 55% si un coeficient de utilizare a terenului (CUT) maxim de 1,56 mp ADC/mp. Mai sunt prevazute: centru comercial cu inaltime maxima de S+P+3E; cladire pentru servicii mixte de interes public avand inaltimea maxima S+P+4E+E5-E6 retras; cladire pentru invatamant prescolar, primar, secundar inferior si superior cu regim de inaltime S+P+4E; zona culte cu inaltime maxima de 22-27 metri; gospodarie comunala, scrie Agerpres.

Inaltimea maxima admisibila a cladirilor este de 35 de metri, in conformitate cu prevederile avizelor emise de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana. Pentru toate zonele functionale urmeaza sa se asigure un minim de 30% spatii verzi.

Planul Urbanistic General prevede insa o inaltime maxima admisibila a cladirilor in zona de P+2 (10 metri), cu un POT maxim 45% si un CUT maxim de 1,3 mp.ADC/mp.teren pentru inaltimi P+2E.

Avizul a fost emis pentru terenuri in suprafata de 281.730 mp, fiind vorba despre o extindere a cartierului Greenfield. Initiatorul proiectului este SC Impact Developer&Contractor SA, proiectant fiind SC Metropolitan International Arhitects SRL.

Pe 19 decembrie 2017, Primaria Capitalei a delegat Primariei Sector 1 sa faca demersurile pentru trecerea din domeniul public al statului si administrarea Romsilva in domeniul public al municipiului a unei suprafete de teren avand destinatia de drum forestier pentru realizarea unui drum de acces prin Padurea Baneasa.

In mai 2018, USR Bucuresti a initiat petitia "Salvati Padurea Baneasa!", prin care cerea autoritatilor sa renunte la planul de a construi un drum public prin mijlocul padurii. USR mentiona la momentul respectiv ca pana in 2017 accesul in cartierul Greenfield s-a facut atat pe Aleea Teisani (o strada cu o banda pe sens), cat si pe drumul forestier din Padurea Baneasa. La inceputul lui 2017 insa, drumul forestier a fost inchis in urma unei decizii definitive a instantei. Situatia a dus la blocaje pentru locuitorii din Greenfield.



Citeste si