23 Martie 2021

BCR și-a vândut unul dintre cele mai importante sedii din Capitală, care va fi transformat în spațiu de coworking



Grupul de investiții imobiliare austriac, IMMOFINANZ a anunțat achiziția unei clădiri aparținând Băncii Comerciale Române (BCR), parte a grupului austriac Erste, valoarea tranzacției ridicându-se la 36 de milioane de euro.

Este vorba despre clădirea de birouri Bucharest Financial Plaza, care se află în vecinătatea magazinului Victoria, foarte aproape de centrul istoric al Capitalei.

Compania de investiții a anunțat că va moderniza clădirea și-i va schimba destinația, urmând să fie transformată într-un spațiu de coworking, în care să fie atrași chiriași mai multe companii care au nevoie de un spațiu de lucru flexibil.

„Acordul este un pas important pentru IMMOFINANZ în ceea ce privește consolidarea portofoliului de clădiri premium de birouri și a brandului myhive în București”, a declarat Dietmar Reindl, într-un comunicat remis redacției, COO IMMOFINANZ.

Potrivit noului proprietar, lucrările de renovare vor începe imediat după obținerea autorizațiilor, respectiv în a doua jumătate a anului 2022, finalizarea acestora urmând a avea loc în 2024.

IMMOFINANZ este un investitor pe piața din România de peste 17 ani. La 30 septembrie 2020, proprietățile din România aveau o valoare contabilă de 757,3 milioane euro, reprezentând 15,3% din portofoliul total al companiei.



Citeste si