30 August 2007

In cel mai scump complex rezidential din Sofia un metru patrat ajunge la 2.000 euro

Pretul locuintelor din complexul Doktorska Gradina, din Sofia, a ajuns la 2000 euro metrul patrat, cu 19% mai mult in prima jumatate a anului, fata de 13% din perioada similara a anului trecut, potrivit cotidianului Sofiaecho.

Conform unui raport realizat de agentia de consultanta Colliers International, al doilea dintre cele mai scumpe complexe din Sofia este ansamblul rezidential Iztok care a raportat cresteri ale preturilor la apartamente cu 29% in prima jumatate a anului, atingand un pret de 1.450 euro pe metru patrat.

In complexul rezidential, Ivan Vazov preturile la proprietati au inregistrat o crestere de 11%, iar in Lozenets 19%. De asemenea, preturile locuintelor au crescut si in complexele Manastirski Livadi, Buxton si Vitosha.

Cele mai mari preturi la chirii au fost in complexul rezidential Izotk cu 7%, urmate de Doktorska Gradina cu 5% si Lozenets cu 4%. Preturile la chirii variaza in Bulgaria intre 3,5 euro si 4 euro metrul patrat pentru apartamentele mai putin confortabile, in timp ce pentru cele noi preturile ajung la 15 - 20 euro metrul patrat.



Citeste si