9 Octombrie 2007

Peste 54% dintre romani prefera sa cumpere locuinte intr-un imobil nou



Peste 54% din romani prefera sa cumpere locuinte intr-un imobil nou, 31,7% sunt dispusi sa se mute intr-un imobil vechi si 13,9% sustin ca nu are importanta in ce fel de imobil achizitioneaza o locuinta, se arata intr-un studiu realizat de compania imobiliara RealTime.

"Motivele pentru alegerea unei locuinte noi pot fi multiple. De la calitatea constructiei cu tot ce presupune acest lucru, pana la motive psihologice pe care unii clienti ni le prezinta. In constructiile din ultima perioada exista studii complexe, tehnologie noua, utilitati adaptate unui standard modern de viata. Altfel vorbind, e si confortabil sa fii primul locatar. In plus, comunitatea se formeaza mult mai bine, fiecare aparand in peisaj cam in acelasi timp", a declarat managerul departamentului Corporate & Residential al companiei RealTime, Cristina Rosca.

Potrivit RealTime, cele mai multe persoane au ales imobilele noi pentru ca acestea dispun de facilitati multiple preucm spatii de parcare si locuri pentru petrecerea timpului liber. "Exista o unicitate a imobilului, fatadele, stilul arhitectural sunt deosebite de la un ansamblu rezidential la altul. Daca luam in calcul si aspectul financiar, rentabilitatea investitiei este crescuta comparativ cu locuintele in imobile vechi", a adaugat Cristina Rosca.

In privinta respondentilor care au considerat ca ar prefera sa-si achizitioneze o locuinta intr-un imobil vechi, aceasta tendinta este explicata de reprezentantii RealTime prin faptul ca apartamentele vechi sunt cele mai multe si domina piata ofertei imobiliare, existand astfel o varietate de optiuni in prezent. "Pretul total al apartamentelor din imobilele vechi este mai redus comparativ cu cele noi, in principal datorita spatiului mai mic existent . Un alt avantaj este faptul ca te poti muta imediat. De cele mai multe ori, si pozitionarea imobilelor vechi ofera deja un acces maxim la mijloacele de transport, la facilitati precum supermarket-uri, restaurante, locatii de petrecere a timpului liber".

Studiul companiei imobiliare RealTime s-a desfasurat in intervalul 15 august – 1 octombrie, iar la el au raspuns peste 1.000 de persoane.



Citeste si