21 Mai 2008

Lipsa infrastructurii impiedica dezvoltarea pietei imobiliare din jurul Bucurestiului

Lipsa infrastructurii adecvate in mai multe zone si din imprejurimile Capitalei pune piedici dezvoltatorilor si implicit pietei imobiliare, sustin analistii imobiliari prezenti marti la lucrarile unui congres de real estate organizat de compania Finmedia si Uniunea Nationala Imobiliara(UNIM).

"Cred ca se apropie de sfarsit perioada in care fiecare dezvoltator se apuca pe cont propriu sa construiasca in mijlocul campului, fara sa dispune de utilitati. Acum, acest lucru reprezintao problema in conditiile in care utilitatile lipsesc si urmeaza a fi aduse doar peste multi ani in mai multe zone. Trebuie implicate si autoritatile in aceasta problema", a declarat presedintele Uniunii Nationale Imobiliare, Gabriel Zamfir, citat de NewsIn.

Aceeasi opinie o impartaseste si reprezentantul companiei GIS Imobiliare, Ricardo Alcaine Uriarte, care sustine ca lipsa utilitatilor si infrastructura precara pot impiedica dezvoltarea unor proiecte importante, insa vede si o incetinere a cresterii preturilor locuintelor.

"In Romania s-a trecut de la o piata speculativala una matura, ce se solidifica pe zi ce trece. Totodata, in urmatorii ani vedem o usoara incetinire a cresterii preturilor apartamentelor noi si o stabilizare a preturilor pe piata veche. In plus, trebuie demarate urgent lucrari de infrastructura fara de care Bucurestiul nu va putea face fata in cativa ani ritmului dezvoltarii imobiliare", a declarat Alcaine Uriarte, citat de NewsIn.

Acesta sustine ca este necesar ca si sudul Capitalei sa fie pus in valoare, nu numai partea de nord.

In luna martie, viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu declara in cadrul unui seminar cu tema zona metropolitana ca, in conditiile in care municipalitatea nu va realiza infrastructura in toate zonele din sudul Capitalei, dezvoltatorii nu se vor grabi sa investeasca. Murgeanu a mai declarat si la mijlocul lunii februarie ca municipalitatea incearca sa tina pasul pe cat posibil cu dezvoltarile imobiliare si incurajeaza constructia de locuinte si in alte zone nu numai in nordul Bucurestiului.

"Suntem de acord sa dezvoltam intreaga infrastructurasi chiar salegam zona de principalele drumuri de iesire din Bucuresti pentru a-i atrage pe investitori saconstruiascasi aici ( in sudul Capitalei, n.r.)", declara in februarie viceprimarul Capitalei.



Citeste si