14 Decembrie 2009

Producatorul de fructe Dole isi muta sediul in cladirea HQ Victoriei



Dole, cel mai mare producator si distribuitor de fructe proaspete la nivel mondial, cunoscut pe piata locala in special ca distribuitor de banane, si-a mutat sediul in cladirea HQ Victoriei, a anuntat compania de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, intermediarul tranzactiei.
Dole a inchiriat o suprafata de 400 mp, la etajul unu al cladirii HQ Victoriei, amplasata pe strada Grigore Alexandrescu, pentru o perioada de cinci ani, cu posibilitate de intrerupere a contractului dupa trei ani.

“Am ales aceasta cladire pentru amplasamentul sau – acces usor la mijloacele de transport in comun, apropierea de centru orasului si de aeroport , dar si pentru calitatea si dimensiunea constructiei. Alti factori decisivi au fost posibilitatea de a inchiria exact necesarul de mp si locuri de parcare dorit si, bineinteles, pretul tranzactiei”, a declarat, pentru Wall-Street, Daniela Petra, director financiar al Dole Romania.

Relocarea companiei Dole a fost intermediata de Costa Sponte, consultant in cadrul diviziei de birouri a The Advisers/Knight Frank, sub coordonarea lui Horatiu Florescu, presedinte & CEO al companiei de consultanta imobiliara.

“Procesul de cautare si gasire a unui spatiu de birouri de clasa A, pentru un pret rezonabil, a durat circa patru luni, iar in ceea ce priveste colaborarea cu The Advisers/Knight Frank, procesul a durat aproximativ doua saptamani pana la identificarea spatiului si o luna pana la semnarea contractului”, a adaugat oficialul Dole.

HQ Victoriei are o suprafata inchiriabila de aproape 5.000 mp, dezvoltata pe cinci niveluri si un grad de inchiriere de peste 70%, urmand sa-si primeasca primii chiriasi la inceputul anului viitor.

In zona Piata Victoriei, chiriile pentru spatiile de birouri variaza intre 18-20 euro/mp/luna in cazul cladirilor cu o locatie buna si suprafata mare pe etaj sau intre 15-17 euro/mp/luna pentru celelalte cladiri.

La nivel global, afacerile Dole depasesc 7 miliarde de dolari pe an. In mai 2009, Dole a preluat compania Distrifrut, unicul distribuitor al fructelor Dole in Romania, valoarea tranzactiei nefiind facuta publica.






Citeste si