13 Octombrie 2010

Proprietarul magazinelor Winmarkt vrea sa vanda activele din Romania



Grupul italian IGD, proprietarul magazinelor Winmarkt, analizeaza vanzarea unor active din Italia si din Romania pentru lichiditati si pentru finantarea unor posibile investitii si achizitii, a declarat pentru Reuters directorul general al companiei, Claudio Albertini.

"Exista multe oportunitati interesante pe piata. Am dori sa dispunem de mijloacele de a profita de ele", a afirmat el, referitor la posibila vanzare a unor active din Italia si Romania, potrivit Mediafax.

Ca trust de investitii imobiliare, finantarea investitiilor din profit este aproape imposibila, deoarece IGD trebuie sa distribuie cel putin 85% din castiguri ca dividende.

Totodata, Albetini exclude varianta unei majorari de capital, deoarece conditiile de pe bursa sunt nefavorabile. In plus, gradul ridicat de indatorare a grupului face ca noi imprumuturi sa fie greu de obtinut si inoportune.

Portofoliul din Romania include 15 centre comerciale Winmarkt, cu o suprafata totala de 147.000 de metri patrati, precum si un imobil de birouri inchiriat unei banci.

Valoarea de piata a celor 15 centre comerciale Winmarkt detinute de grupul italian in Romania a scazut in primul semestru cu 2%, la 183,8 milioane euro, iar veniturile s-au redus, fiind afectate de criza economica.



Citeste si