21 August 2020

COVID-19: E nevoie să spălăm legumele și fructele cu săpun? Ce spune Alexandru Rafila



Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății susține că este posibilă existența virusului SARS-CoV-2 pe alimente și ambalaje, dar că este foarte puțin probabilă contaminarea prin contactul cu acestea. Rafila reacționează după un medic român a sfătuit publicul să spele cu săpun, legumele și fructele, scrie Libertatea.ro.

După ce China a anunțat că a depistat noul coronavirus pe diverse ambalaje de mărfuri sosite din Europa, Organizația Mondială a Sănătății, prin directorul pentru situații de urgență Michael Ryan, a ieșit și a cerut populației să nu se teamă nici în ceea ce privește alimentele, nici ambalajele sau lanțul alimentar.

“Alimentația noastră, în acest context privind COVID, este sigură, nu există date care să demonstreze că alimentele participă la transmiterea virusului”, a spus directorul OMS.

Citește materialul integral pe Libertatea.ro.



Citeste si