Calitatea serviciilor oferite de clinicile specializate în oftalmologie din România este comparabilă cu cea din Europa de Vest în ceea ce privește tehnologia și opțiunile de tratament, arată datele Infosan, spital privat de oftalmopediatrie din România.

În același timp însă, prețurile serviciilor de nișă în oftalmologie sunt semnificativ mai accesibile în țara noastră, fiind aproape la jumătate față de costurile din Europa de Vest.

„Sistemul medical românesc se bucură de un nivel înalt de calitate în ceea ce privește nișa de oftalmologie. Există diferențe aproape insesizabile între România și Europa de Vest, tehnologia de ultimă generație fiind prezentă în principalele clinici de profil din țară, și o normalitate pentru jucătorii din piață. Mai mult decât atât, în ceea ce privește oftalmopediatria, suntem într-o poziție privilegiată, având experți de top în România (...). Totodată, medicii din țară acordă de trei ori mai mult timp pacienților în cadrul consultațiilor, durata medie fiind de 30 de minute, decât cei din Europa, unde aceștia alocă 10 minute", a declarat Rareș Ciubotaru, Director Executiv Infosan.

Totuși, sistemul oftalmologic din România are nevoie de îmbunătățiri în special când vine vorba despre prevenție.

Potrivit Infosan, pentru menținerea nivelului înalt de performanță este foarte important ca medicii să aibă acces ușor la informații și la persoane cu experiență, pentru a le accelera procesul de învățare.

Sursa foto: Shutterstock / puhhha

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri