2 Octombrie 2020

Studiu: ce locuri din avion s-au dovedit a fi cele mai expuse infectării cu noul coronavirus într-o cursă a companiei aeriene Qantas



Pasagerii care au stat pe locurile de la fereastră situate la mijlocul avionului într-o cursă a companiei aeriene Qantas au fost cei mai expuși riscului de a se infecta cu noul coronavirus, conform unui studiu realizat de către oamenii de știință australieni.

Un număr de 11 pasageri au fost infectacți cu noul coronavirus în urma zborului de 5 ore dintre Sydney și Perth care a avut loc pe 19 martie, arată studiul realizat de către oamenii de știință australieni. Toți au avut locuri la mijlocul avionului, șapte dintre ei situându-se la fereastră.

Aceste rezultate contrazic studiile oamenilor de știință americani care punctau faptul că locurile de la fereastră sunt mai puțin expuse infectării cu noul coronavirus, conform Businessinsider.com.

Pandemia de coronavirus a omorât peste un milion de oameni la nivel global. În România, au fost întregistrat 53 de decese în ultimele 24 de ore, bilanțul ajungând la 4.915 persoane diagnosticate cu COVID-19 care au decedat.



Citeste si