8 Octombrie 2020

Raed Arafat: Ne apropiem de măsura purtării măștii PESTE TOT



Singura soluție pentru a stopa creșterea cazurilor COVID-19 este respectarea cu sfințenie a regulilor în România, iar în curând, ar putea fi impusă măsura purtării măștii de protecție peste tot, în spații închise, în spații deschise și aglomerate sau pe stradă, a precizat Raed Arafat, într-o emisiune Digi24.

Este o situație delicată, care necesită luarea unor măsuri. Chiar dacă unele sunt contestate, trebuie luate unele măsuri pentru limitarea răspândirii. Cel mai important lucru rămâne însă respectarea măsurilor de bază: mască, distanțarea, igiena.

Raed Arafat, șeful DSU

În plus, Raed Arafat a menționat că declarațiile premierului Orban cu privire la internările de la ATI au avut „o logică medicală”.

”Din analizele care au stat la baza acestei declarații există în terapii intensive două categorii de pacienți: a celor ventilați, unde se folosesc ventilatoare, fie intubați, foarte critic, pacientul clasic al terapiei intensive și mai sunt cei care mai au nevoie de oxigen în cantitate mare, care în unele spitale sunt ținuti în terapie intensivă. Se vorbește despre secțiile pentru cazurile intermediare. Mai este un loc în spitale, cu monitoare, cu totul, unde este o secție intermediară în care și alți medici pot supraveghea, dar nu este terapie intensivă. Asta ar elibera locuri în terapie intensivă. Deci logica medicală la ce s-a zis în ședința de guvern există. Dar asta nu e situație care se generalizează la toate spitalele. Sunt spitale unde există secții intermediare”, a mai spus Arafat.

Vezi mai multe în: Ludovic Orban: Nu poate fi internat oricine în ATI



Citeste si