5 Ianuarie 2021

Reacția lui Valeriu Gheorghiță, la situația din Găești în care managerul a spus că persoanele pot veni să se vaccineze voluntar



Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România a fost întrebat despre incidentul de la Spitalul orășenesc Găești, din județul Dâmbovița, în care managerul a spus că oferă vaccinul anti-Covid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru.

„Faptul că au fost vaccinate astăzi persoane care nu aparțin etapei 1 nu este o tragedie, până la urmă important este că au fost vaccinate. Faptul că nu s-au respectat procedurile – și anume beneficiarii vaccinurilor să fie cei din etapa 1, așa cum prevedede strategia – pentru că nu întâmplător această etapizare a fost făcută tocmai pentru a echilibra disponibilitatea reală a vaccinurilor cu persoanele care au cea mai mare nevoie să fie vaccinate în această perioadă – acest lucru este un alt aspect care va fi verificat. Din acest punct de vedere, vorbim local de un management defectuos”, a spus Gheorghiță într-o conferință de presă, potrivit Digi24.



Citeste si