9 Ianuarie 2022

Deltacron, o nouă variantă de coronavirus descoperită în Cipru



O nouă variantă a coronavirusului a fost descoperită în Cipru. Este vorba despre o variantă hibrid de tulpini Delta și Omicron.

UPDATE, 12 ianuarie, ora 14:51 - Experții de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pun la îndoială existența unei astfel de variante. OMS transmite că, cel mai probabil, această presupusă Deltacron este rezultatul unei erori de procesare în laborator, notează CNBC.

Știrea inițială

„În prezent, există co-infecții cu omicron și delta și am găsit această tulpină care este o combinație a acestor două”, a declarat Leondios Kostrikis, profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru și șef al Laboratorului de Biotehnologie și Virologie Moleculară, potrivit Bloomberg.

Kostrikis și echipa sa au identificat 25 de astfel de cazuri, iar analiza statistică arată că frecvența relativă a infecției combinate este mai mare în rândul pacienților internați din cauza Covid-19, în comparație cu pacienții care nu sunt internați. Secvențele celor 25 de cazuri de deltacron au fost trimise la GISAID, baza de date internațională care urmărește modificările virusului, pe 7 ianuarie.

„Vom vedea în viitor dacă tulpina este mai patologică sau mai contagioasă”, a mai transmis profesorul. Expertul crede că cel mai probabil varinata Omicron ar putea fi în continuare una mai contagioasă decât această nouă variantă hibrid.



Citeste si