17 Februarie 2016

Povestea coruptiei din Romania, la nivel inalt: Cum erau protejate de stat escrocheriile in perioada interbelica



Actele moderne de coruptie la nivel inalt in Romania se desfasoara de aproape 100 de ani, iar reteta escrocheriilor din perioada interbelica nu este mult diferita fata de modul in care fac, in prezent, trafic de influenta liderii politici ori anumiti demnitari de stat.

In prezent, in spatele fiecarui dosar la DNA se afla secretul unor afaceri care au pagubit intr-un fel sau altul statul roman. Instantele fac de fiecare data liste intregi cu pagubele produse de inculpati si cu despagubirile pe care trebuie sa le plateasca acestia, conform Adevarul Financiar.

Din pacate, sumele de bani escrocate nu s-au mai intros in toatalitate in visteria statului. Aceste lucruri nu sunt unice in istoria Romaniei. Ele s-au repetat si in trecut, iar multe dintre ele au devenit cazuri celebre de coruptie. In cele mai multe cazuri au fost implicati atat demnitari de rang inalt, cat si conducatori ai statului, regele Carol al II – lea fiind si el pe lista celor care au sprijinit anumite afaceri dubioase de pe urma carora Romania a avut de pierdut.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.



Citeste si