7 Noiembrie 2018

PMB ii asigura pe bucuresteni ca nu vor plati majorari de pret la gigacalorie



Primaria Municipiului Bucuresti da asigurari ca locuitorii Capitalei nu vor plati majorari de pret la gigacalorie, mentionand ca face aceste precizari ca urmare a materialelor de presa care sustin o apropiata crestere a facturilor populatiei la incalzire, scrie Agerpres.

Intr-un comunicat de presa, PMB infirma datele conform carora o eventuala majorare a pretului de productie a gigacaloriei se va reflecta in facturile finale platite de populatie.

"Pretul gigacaloriei pentru cetatenii bucuresteni, consumatori racordati la RADET, nu va inregistra cresteri. Informatia conform careia ELCEN a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) o majorare a pretului gigacaloriei cu aproximativ 10% se refera la pretul de productie al companiei, si nu la pretul la consumator. Orice majorare a pretului pe gigacalorie platit de populatie are loc numai prin Hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar in prezent un astfel de proiect nu se afla in lucru la nivelul municipalitatii", a precizat primarul general Gabriela Firea, citata in comunicat.

PMB reaminteste ca, in prezent, pretul gigacaloriei este de 163,03 lei cu TVA pentru consumatorii casnici. Din acest pret, tariful gigacaloriei nu a suportat modificari fata de anul precedent.

Claudiu Cretu, administratorul special al celui mai mare producator de energie termica din Romania, a declarat ca ELCEN a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) o majorare a pretului de productie pentru gigacalorie cu aproximativ 10%.

De asemenea, Claudiu Cretu a precizat faptul ca solicitarea a fost necesara pentru ca societatea sa-si acopere costurile, dar si ca majorarea se va reflecta in facturile finale platite de populatie.



Citeste si