31 Mai 2019

Papa Francisc in Romania: Ce cadouri i-a oferit presedintele Klaus Iohannis



Oua incondeiate din Bucovina, o scoarta din Oltenia, o minge si un tricou cu autograful lui Gheorghe Hagi si o pagaie a lui Ivan Patzaichin se numara printre cadourile oferite, vineri, de presedintele Klaus Iohannis Suveranului Pontif.

Cadoul oferit Papei ii "reprezinta pe toti romanii", potrivit Administratiei Prezidentiale. In total sunt 17 cadouri, conform Agerpres.ro.

Lista obiectelor reprezinta toate regiunile tarii. Astfel, Papa Francisc a primit de la presedintele Iohannis: un covor/"scoarta" din Oltenia, un brau brodat cu margele din Transilvania, un brau tricolor, un stergar din Muntenia, tipare pentru cas din Moldova, oua incondeiate din Bucovina, ceramica de Horezu din Oltenia, un caval din Moldova / Vrancea, o icoana a Inaltarii Domnului, miere de salcam din Transilvania, zona Blajului, magiun de Topoloveni, o pagaie a lui Ivan Patzaichin, o minge si tricou cu autograful Gheorghe Hagi, vin de colectie Riesling Italian, podgoria Minis 1936 - Banat/Crisana, vin de vinoteca - Feteasca Regala - Dealurile Moldovei, 1998, vin Golem Rosu, Crama Basilescu, 2013 - Muntenia si CD-uri cu lucrari din opera lui George Enescu.



Citeste si