24 Aprilie 2020

COVID-19 | Ludovic Orban promite măști gratuite pentru persoanele care nu realizează venituri



Guvernul pregăteşte un mecanism prin care să asigure măşti de protecţie pentru persoanele care nu au venituri, "se află sub pragul sărăciei", a declarat, vineri, premierul Ludovic Orban.

"Este o măsură necesară în spaţii închise. Pentru persoanele care nu au venituri o să pregătim un mecanism de distribuţie, în care persoanele care nu au venituri, care se află sub pragul sărăciei, în baza anchetelor sociale care sunt efectuate de primăriile din fiecare localitate, vom stabili un mecanism de punere la dispoziţia cetăţenilor fără venituri a acestor măşti. În ceea ce priveşte ceilalţi cetăţeni, vor trebui să îşi achiziţioneze măşti şi, în acest sens, încercăm să asigurăm toate cantităţile necesare consumului de măşti pe piaţă", a afirmat Orban, scrie Agerpres.

El a fost întrebat despre obligativitatea purtării măştii de protecţie după data de 15 mai în condiţiile în care unele persoane nu îşi permit să le achiziţioneze.

Obligativitatea purtării măștilor de protecție

În România, există deja regiuni care au adoptat obligativitatea purtării măștilor de protecție, cu scopul de a împiedica răspândirea noului virus.

La începutul lunii aprilie, accesul populaţiei în toate mijloacele de transport şi în spaţiile închise de pe raza judeţului Botoşani poate fi realizat doar cu măşti de protecţie, potrivit unei decizii adoptate de Grupul de suport tehnic la epidemii din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

În plus, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Buzău a informat că, începând din cursul zilei de 6 aprilie, a devenit obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiul public.

Nu în ultimul rând, potrivit unei hotărâri a Comitetului pentru Situații de Urgență a Timișoarei, din 22 aprilie 2020, purtarea măștii devine obligatorie. „Pe teritoriul administrativ al municipiului Timișoara se instituie obligativitatea persoanelor de a purta mască și mănuși pe mijloacele de transport public și în spațiile închise ale structurilor închise publice și private în care se desfășoară relații cu publicul”, se arată în decizia CSU Timișoara.



Citeste si