24 Martie 2021

Noi restricții în Sectorul 5 al Bucureștiului: la ce oră se închid magazinele



Primarul sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, a adoptat noi măsuri în contextul înmulțirii cazurilor de coronavirus. Măsurile nu au fost discutate și cu Prefectura Capitalei.

Edilul Sectorului 5 a decis ca, începând cu 25 martie, mall-urile să fie închise la ora 19:00. Programul de funcționare va fi, astfel, de la ora 7:00 la ora 19:00.

Pe lângă mall-uri, această decizie include și hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc.

De asemenea, programul acestora din weekend va fi și mai mult scurtat, activitatea încheiindu-se la ora 15:00.

Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 / 24.

Cum vor funcționa piețele

Nici piețele din Sectorul 5 nu scapă de modificări.

De luni până vineri, programul va fi cuprins în intervalul 07:00- 17:00. În weekend, acestea își vor înceta activitatea la ora 15:00, asemenea celor mai sus menționate.

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

În privința cursurilor școlare, Primăria Sectorului 5 va asigura în continuare produsele necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, și anume: măști de protecție pentru elevi și profesori și dezinfectanți. Primăria nu poate dispune suspendarea cursurilor, acest lucru intrând în atribuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că va verifica legalitatea acestor măsuri, deoarece primarii nu ar putea adopta norme individual, pe sector. În plus, a mai spus prefectul, se va crea confuzie în rândul bucureștenilor, deoarece Prefectura ar urma să instituie măsuri la nivel general în ceea ce privește Capitala.



Citeste si