14 Mai 2021

Până când putem sta la terasă începând din 15 mai



Începând cu 15 mai, România intră într-o nouă etapă a relaxării. Masca nu va mai fi obligatorie, iar carantina de noapte va dispărea. În aceste condiții, până când vom putea sta la terasă? Ei bine, potrivit spuselor ministrului Claudiu Năsui, putem să ne petrecem timpul la masă până când se închide localul cu pricina.

”A fost o perioadă grea pentru turism, pentru HoReCa, dar și pentru IMM-uri. Economia a fost puternic îngreunată. Dar trecem printr-un moment bun, rata de pozitivare scade, iar rata de vaccinare crește. Prin urmare, începând de mâine putem sta la terasă cât de mult ne dorim”, a declarat ministrul Năsui, într-o intervenție la Digi24.

Ministrul a vorbit despre cele trei date de relaxare: 15 mai - 1 iunie - 1 iulie și despre dorința sa de a reveni cât mai curând la normal.

”Nu mai suntem nevoiți să stăm cu masca la terasă, iar operatorii vor reveni la programul normal de lucru”, a mai spus Năsui.

Ministrul atrage atenția, însă, asupra responsabilității cu care trebuie să tratăm relaxarea, ținând cont de celelalte reguli existente.

”Trebuie să fim conștienți că nu este vorba despre o lipsă a regulilor, ci avem reguli mai permisive. Așteptăm ședința de guvern și vedem care vor fi limitele acestei prime etape a relaxării”, a conchis Năsui.



Citeste si