25 August 2022

Acțiune masivă a Ministerului Mediului la Bolintin Vale. 70 de tone de deșeuri confiscate



15 echipe de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, alături de reprezentanți ai IPJ Giurgiu și ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei au desfășurat acțiuni inopinate de inspecție și control pentru suspendarea activităților ilegale din domeniul deșeurilor din Bolintin Vale, județul Giurgiu, transmite ministerul Mediului.

Acțiunea a vizat operatori economici și persoane fizice care desfășoară activități de colectare și valorificare a deșeurilor feroase și neferoase ori a vehiculelor scoase din uz.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 431.000 lei, 5 suspendări de activitate, 2 sesizări penale, fiind confiscate aproximativ 70 de tone de deșeuri feroase și neferoase și vehicule scoase din uz.

"Am dispus, de la începutul anului, mai multe acțiuni de control pentru a opri arderile de deșeuri, abandonarea lor, dar și colectarea și valorificarea ilegală a acestora. Săptămâna trecută s-a desfășurat un alt control inopinat la Sintești și vom continua aceste acțiuni în forță, până când vom stopa aceste abateri de la lege. (...) Le mulțumesc colegilor de la MAI pentru suportul de astăzi în acțiunile de inspecție și control din zona Bolintin Vale", a declarat ministrul Barna Tánczos, care a participat la această acțiune.

Informația vine în contextul în care, începând cu data de 1 iulie, România dispune de sistemul informatic de trasabilitate a deşeurilor, țara noastră fiind pionier în acest domeniu.



Citeste si