4 Octombrie 2022

Nicușor Dan, despre suspendarea demolării Cathedral Plaza: Plângerea penală depășește orice limită a tupeului



Nicușor Dan a răspuns deciziei de ieri a Tribunalului București legată de suspendarea Dispoziției nr. 1454/20.07.2022 a primarului general, prin care se intenționa demolarea clădirii Cathedral Plaza.

Edilul Capitalei a scris, într-o postare pe Facebook, că o hotărâre definitivă din 2013 obliga Primarul Municipiului București să emită dispoziția de demolare a clădirii Cathedral Plaza.

„O hotărâre definitivă din 2010 a constatat ca autorizația prin care imobilul a fost construit este nelegală și că avizul Ministerului Culturii pe care s-a bazat este nul. O hotărâre definitivă din 2013 obliga Primarul Municipiului București să emită dispoziția de demolare. Instanța reține că “se afectează nu un spațiu public, ci un spațiu public cu valoare istorică deosebită” și că se încalcă dreptul la libertate religioasă. Am emis in iulie 2022 dispoziția de demolare preluând copy-paste dispozitivul hotărârii definitive din 2013”, a declarat Nicușor Dan.

Acesta a menționat că plângere penală, făcută de proprietarul clădirii Cathedral Plaza, împotriva primarului care a pus în executare o hotărâre definitivă depășește orice limită a tupeului.

„Evident, proprietarul clădirii ilegale are dreptul să facă toate demersurile legale pentru a-și salva clădirea. Însă a face plângere penală împotriva primarului care a pus în executare o hotărâre definitivă depășește orice limită a tupeului”, adaugă edilul Capitalei.



Citeste si