21 Mai 2013

Fondatorul uneia dintre cele mai citite publicatii online de nisa: Internetul a fost tratat de multi ca fiind un mediu usuratic



Esecul unui business de continut online poate fi determinat si de lipsa de respect fata de internet a publisherilor, a publicului si a investitorilor in publicitate, a declarat Petrisor Obae, jurnalist si fondator al Pagina de media, cea mai importanta publicatie de media si publicitate de pe piata locala.

“In 2008, cand am plecat de la Evenimentul Zilei, unde eram sef de sectie, si am anuntat ca vreau sa lansez o publicatie online, socrul meu mi-a zis <<Da, dar poate te apuci sa faci si ceva serios>>. Aceasta este relatie dintre internet si restul lumii. Internetul este cel mai lipsit de respect mijloc de comunicare. Este accesibil, dar nu usuratic. Dar de multi asa este tratat”, a explicat Obae, in cadrul evenimentului Digital Publishing & Advertising Day (DPAD) care a avut loc saptamana trecuta.

El a adaugat ca internetul a fost considerat un mijloc de comunicare mai putin important atat de creatorii de continut (publisheri), cat si de cititori si investitorii in publicitate.

“In redactii, in urma cu cativa ani se spunea <<Nu conteaza ce scrii pe internet, poti sa scrii orice>>. Comentatorii se dezlantuie in spatele anonimatului. Pe de alta parte, advertiserii…cati dintre clienti respecta intr-adevar internetul? De ce are aproape cel mai mare rebate? Se ajunge la aproape 40%. Esecul unui business de continut online poate veni si din aceasta lipsa de respect a advertiserilor, a comentatorilor si a jurnalistilor. Nu conteaza ca te exprimi pe internet, ci ca te exprimi undeva. Trebuie sa iti respecti colaboratorii si cititorii de la inceput. Businessul de continut inseamna credibilitate, iar continutul credibil conteaza cel mai mult. Daca pierzi asta, foarte greu iti mai revii”, a mai spus jurnalistul.

Pagina de media a fost lansata in octombrie 2008, la inceputul crizei economice, de Petrisor Obae, un jurnalist cu aproximativ 20 de ani de experienta in cadrul unor publicatii ca Radio Delta, Radio Romania Actualitati, Mediafax, Capital si Evenimentul zilei.

“Cand am lansat publicatia, ma gandeam ca intr-un an sa am patru-cinci angajati, iar in cinci ani sa fim oameni. Dar am iceput in octombrie 2008, iar putin timp mai tarziu bugetele au fost taiate cu 50%. Dar vrem sa dezvoltam Pagina de media intr-un produs media mult mai complex decat este acum”, a mai spus Obae.

In prezent pentru Pagina de media lucreaza sase persoane, publicatia devenind intre timp cel mai important jucator pe segmentul de informatii din domeniu media si al publicitatii.



Citeste si