14 Martie 2014

Cum se obtine noul atestat de produs traditional. Prima certificare a obtinut-o "Painea traditionala Adriana"



Potrivit noilor normative care reglementeaza produsele traditionale, cantitatea produsa zilnic va fi limitata, la alimente, la 400 de kilograme (sau litri) pe zi, cu exceptia produselor de panificatie, unde cantitatea nu trebuie sa depaseasca 800 de kilograme pe zi.

"Dupa noua legislatie, toate produsele traditionale trebuie sa obtina din nou atestatul. Cred ca vor fi mult mai putine produse traditionale, pentru ca astazi, din pacate, foarte multe poarta denumirea de produs traditional fara sa fie traditionale", a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Verificari incrucisate

Atestatele raman valabile noua luni de la data intrarii in vigoare a ordinului, iar eliberarea noului tip de atestat se face la solicitarea operatorului economic, dupa verificarea vechiului caiet de sarcini si a spatiului destinat productiei.

Citeste articolul integral pe Adevarul.



Citeste si