5 Martie 2019

Sapte modalitati simple de a face bani de acasa



A face cativa bani in plus, pe langa job-ul de zi cu zi, nu este un lucru foarte complicat, existand cateva activitati care iti pot rotunji veniturile. Totul tine, insa, de cat de mult iti doresti sa castigi si cat timp poti aloca unor activitati de tipul celor descrise, pe scurt, mai jos. ??Internetul a deschis si deschide noi posibilitati pentru cei care au timp liber si doresc sa contribuie la veniturile familiei.

1. Vinde lucruri pe OLX, Facebook sau chiar eBay

Nu o mica parte din societate traieste aproape exclusiv din vanzari de obiecte pe diferite platforme – fie locale, fie internationale. Pe langa proprii obiecte, poti cumpara chilipiruri de la “targuri de vechituri” si apoi sa le recomercializezi, sau poti chiar sa te oferi sa revinzi obiectele altor oameni, pentru un procentaj mic.

2. Meditatii online

Site-uri precum Skooli, Tutor Me si Tutor.com ofera resursele necesare pentru a deveni mentor in mediul online. Desi nu este obligatoriu sa folosesti astfel de platforme, ele te pot sprijini sa intri in aceasta piata. Poti de asemenea sa te inscrii pe platforme de freelancing, precum Freelancer sau UpWork, pentru a-ti pune la dispozitie cunostintele pe aproape orice materie – limbi straine, matematica, programare, muzica si asa mai departe.

3. Vinde servicii pe Fiverr

Fiverr a crescut foarte mult in ultimii ani. Astazi este un marketplace vast unde poti vinde aproape orice fel de servicii – de la grafica la design, trecand prin marketing digital, servicii de traducere, video si animatii, muzica si audio, programare si dezvoltare de aplicatii, lifestyle si pana la gaming.

4. Inchiriaza-ti locuinta

O alta modalitate de a face bani, intalnita mai ales in vest sau in SUA este sa iti inchiriezi (parte din) locuinta. AirBnB a intrat puternic inclusiv in Romania, fiind una dintre modalitatile pe care turistii le aleg pentru a petrece una sau doua nopti intr-un oras. Este posibil, de exemplu, sa inchiriezi doar o camera sau doua unor musafiri.

5. Deschide-ti un business de eCommerce

eCommerce-ul creste puternic, inclusiv in Romania. Poti deschide un business online, nisat, si daca alegi sa produci si sa vinzi obiecte hand made poti chiar sa te inscrii in eMag Marketplace si sa profiti de promovarea gigantului online.

6. Porneste un blog sau vlog

Desi este extrem de simplu sa creezi un blog, a il construi si a atrage audienta necesita multa munca si perserverenta – acelasi lucru este valabil si in cazul unui vlog. Poti insa incepe sa plantezi acum samanta si, in timp, poti deveni foarte cunoscut(a) si chiar sa castigi venituri din aceasta activitate. In timp, pe masura ce blog-ul creste, poti invita si alte talente sa scrie pe pagina ta. Poti, totodata, sa faci marketing afiliat pe blog, prin 2Performant sau Profitshare, pentru a-ti rotunji veniturile.

7. Management social media

Social media management este o modalitate excelenta de a genera venituri de acasa. Business-uri din cele mai diferite nise de activitate cauta specialisti care sa ii reprezinte in zona online, majoritatea neavand, insa, cunostinte suficiente despre cum sa evidentieze brandul. A construi un business de media management necesita efort si timp, insa merita, pe termen mediu si lung. Jinga Social este un business de acest fel, construit de antreprenoarea Liz Benny.



Citeste si