19 Noiembrie 2021

Când va discuta CNSU revenirea suporterilor pe stadioane



Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus ca suporterii vaccinaţi anti-Covid sau trecuţi prin boală să poată asista la competiţiile sportive, o decizie în acest sens urmând a fi discutată în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

"Măsurile propuse vor fi discutate în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare. Deocamdată nu sunt finalizate documentele", a declarat Novak, potrivit Agerpres.

Conform propunerii CNSU, la competiţiile sportive organizate în spaţii închise sau deschise va fi permisă participarea spectatorilor în cuantum de până la 30% din capacitatea maximă a sălii sau stadionului.

Măsura face referire doar la persoanele care pot face dovada vaccinării anti-Covid sau a faptului că au trecut prin boală.

La 25 octombrie, printre măsurile aprobate de Guvernul României, la propunerea CNSU, pentru limitarea cazurilor de îmbolnăviri cu virusul SARS-Cov-2, se număra şi interzicerea prezenţei spectatorilor la competiţiile sportive.



Citeste si