9 Ianuarie 2013

Destinatii de top pentru 2013



Cum sarbatorile de iarna au trecut, multi oameni se gandesc deja la vacantele din 2013. Wall-Street.ro iti prezinta o serie de destinatii de top pe care merita sa le vizitezi in acest an, potrivit Business Insider.

Istanbul, Turcia

Localizat la punctul de intalnire al Europei cu Asia, orasul Istanbul este cunoscut in mod traditional pentru numeroasele sale mochee, monumente antice si palate opulente. In prezent insa, cel mai mare oras din Turcia devine unul popular, care atrage toate categoriile de turisti, de la cei interesati de arta, la cei atrasi de arta culinara sau de moda.

In Istanbul multe cladiri au fost renovate si transformate in hoteluri boutique, magazine sau restaurante. De asemenea, numeroase cluburi de noapte sofisticate si restaurante au “rasarit” in ultima vreme.

Orasul devine in acelasi timp si unul dintre cele mai fierbinti centre financiare din lume.

Sursa foto: Wikipedia


Qatar

Statul Qatar a devenit in ultimii ani o destinatie importanta pentru arta moderna.

Considerata cea mai bogata tara din lume, Qatarul a achizitionat o colectie imensa de arta moderna si a investit in multe manifestari si proiecte artistice.

In Qatar turistii pot vizita o serie de muzee, iar in acest an va fi inaugurat si futuristicul Muzeu National al Qatarului, realizat de renumitul Jean Nouvel.

Extinzandu-se pe piata de arta, Qatarul reuseste sa atraga mai multi turisti. Turistii vor fi cazati in hoteluri noi si se vor bucura de un aeroport modern.


Marsilia, Franta

Orasul Marsilia, care este capitala culturala a Europei in acest an, va gazdui o multime de evenimente si manifestari culturale.

Situat pe costa mediteraneana, in sudul Frantei, in orasul Marsilia au fost construite galerii si locuri special amenajate pentru anul 2013.

Mai multe hoteluri la moda au fost deschise recent pentru a raspunde cererii iubitorilor de arta.

Sursa foto: Wikipedia


Londra, Anglia

Jocurile Olimpice din 2012 au trecut, insa multe dintre cladiri, restaunte sau hoteluri care au fost dezvoltate pentru a sta la dispozitia miilor de turisti au ramas.

Multe cladiri au fost ridicate in Londra cu ocazia olimpiadei, incluzand controversata Shard, care a atras reactii negative din partea londonezilor si multe critici la deschiderea sa, care a avut loc in luna iulie.

Printre alte locuri ce merita vizitate, Londra se mandreste si cu restaurantele sale, care au primit multe premii anul trecut.

Cartagena, Columbia

Desi cunoscuta candva prin prisma violentelor legate de consumul de droguri, Columbia este totusi una dintre cele mai populare destinatii turistice din America de Sud.

Cartagena este cel mai vizitat oras din Columbia, fiind o zona coloniala fermecatoare la Marea Caraibelor, cu multe hoteluri boutique si hanuri.

Turistii pot explora aici orasul colonial sau se pot caza intr-un resort luxos de pe plaja din Bocagrande.


Sursa foto: Wikipedia


Mexico City, Mexic

In ciuda problemelor legate de consumul de droguri din Medico City, orasul a inregistrat o multime de turisti anul trecut. In primele sase luni ale lui 2012 peste 12 milioane de persoane au vizitat orasul.

Tot in 2012, rata de ocupare a hotelurilor a crescut cu 7% si au avut loc multe deschideri pe parcursul anului in Mexico, a doua cea mai vizitata destinatie din Mexic, dupa Cancun.

Si desi exista hoteluri si restaurante de lux, aici gasesti si o multime de lucruri de facut fara niciun ban, ca o plimbare in piata centrala Zocalo sau o zi de relaxare la plaja in Parcul Chapultepec.

Sursa foto: Wikipedia


Nashville, Tennessee

Orasul Nashville se afla pe harta turistilor de multi ani deja.

Nashville a inregistrat anul trecut 11 milioane de turisti, iar numarul va creste in acest an, in contextul finalizarii mai multor constructii.

Intre aceste lucrari se numara Music City Center, un centru nou de 1,2 milioane de metri patrati, care este programat sa se deschida in luna mai a acestui an, Muzeul Johnny Cash (primavara 2013) si o extensie a Country Music Hall of Fame.

In oras se vor mai deschide patru noi hoteluri.

Nashville este numit “Orasul Muzicii” pentru ca gazduieste cladirea dedicata stilului muzical country – Country Music Hall of Fame si multe locuri dedicate muzicii, precum Bluebird Cafe, Ryman Auditorium si Grand Ole Opry.


Sursa foto: Wikipedia


Brooklyn, New York

Desi Brooklynul nu este tocmai un hotspot, cartierul din New York City va deveni mai atractiv in 2013, cu un numar mai mare de hoteluri, restaurante si unitati de catering.

In ultimul an, cinci hoteluri s-au deschis in Brooklyn, precum Wythe Hotel, Hotel BPM si Hotel Indigo, facand cartierul mult mai accesibil pentru vizitatori. Odata cu inaugurarea Centrului Barclays, in acesta zona vor mai fi deschise si alte hoteluri: alte 10 unitati sunt dezvoltate in prezent si ar putea fi deschise in acest an.


Sursa foto: Wikipedia


Antarctica

Cu secete fara precedent, uragane si schimbari ciudate de temperatura de-a lungul anotimpurilor peste tot in lume, este din ce in ce mai greu sa negi incalzirea globala, in special in zona Antarcticii, unde calotele glaciare sse topesc intr-un ritm ametitor.

In acest context, acum este momentul sa vizitezi Antarctica, cel mai rece si uscat continent. Aici cei pasionati de aventuri vor avea parte de o excursie ideala, unde se pot da cu caiacul, pot face drumetii sau se pot bucura de peisajul incredibil.

De asemenea, turistii pot vedea aici pinguini, balene si foci elefant.

Turismul in Antarctica devine din ce in ce mai atractiv, in acest sezon fiind asteptati 35.000 de vizitatori, majoritatea americani, potrivit Asociatiei Internationale a Operatorilor de Turism pentru Antarctica.

Sursa foto: Wikipedia




Citeste si