23 Decembrie 2013

TOP: cele mai bune recomandari de vacanta pe care nu le gasesti intr-un ghid turistic



Ghidurile turistice nu iti ofera intotdeauna toate informatiile de care ai nevoie pentru o destinatie, indicatiile fiind destul de generale. De aceea, Wall-Street.ro iti prezinta sfaturi de top pentru o vacanta perfecta, oferite direct de manageri de top.

Thailanda - luati cat mai putine bagaje!

Cosmin Marinof, director de vanzari TUI TravelCenter prin Eurolines, care a vizitat insula Phuket din Thailanda ii sfatuieste pe turistii care ajung aici sa isi ia cat mai putine bagaje la ei.

"Incercati sa va luati cu voi cat mai putine bagaje. Viata acolo este extrem de ieftina si cu siguranta veti face multe cumparaturi", spune Marinof.


Sagres (Portugalia) - inchiriati o masina!

Daniel Truica, fondator si CEO al Vola.ro, una dintre cele mai mari companii online de calatorii de pe piata din Romania, ii sfatuieste pe toti cei care ajung in oraselul portughez Sagres sa isi inchirieaza o masina pentru a vizita imprejurimile.

"Inchiriati o masina si explorati imprejurimile, gasiti in fiecare zi o noua plaja salbatica", a declarat Truica.


Coasta de Azur - luati bani cash la voi!

Dragos Popescu, cofondator si general manager al clinicii DentalMed, ofera doua sfaturi pretioase de vacanta pentru cei care ajung in Coasta de Azur.

"La restaurantele de familie e mai bine sa ai bani cash, pentru ca de multe ori nu functioneza POS-ul. (...) Pentru iubitorii de natura: planificarea unei excursii in peninsula Giens si de acolo pe insula Porquerolles sau Canion du Verdon, la aproximativ o ora distanta de Nisa. De asemenea, Valea Roya este foarte pitoreasca si as recomanda-o pentru a fi vizitata", a spus Popescu.


Insulele Lofoten (Norvegia) - lasa ghidul turistic acasa!

Mihaela Toma, general manager Tea Forte Romania, magazin online si site de prezentare a brandului american de ceai Tea Forte, ii sfatuieste pe turistii care ajung sa viziteze Insulele Lofoten sa renunte la ghid si sa se plimbe la intamplare.

"Lasa-ti ghidul turistic acasa si plimba-te aiurea; oricum, in Lofoten, oriunde te-ai duce e frumos spre extraordinar de frumos. De exemplu, am descoperit un fiord minunat in spatele unor tufisuri, langa o parcare, in satucul numit Å (se pronunta “O”) si o plaja senzationala la capatul unui drumeag care nu anunta nimic spectaculos", a spus ea.


Venetia - rataceste pe stradute fara o tinta!

Cristina Gheorghitoiu, manager de business al site-ului de anunturi generaliste gratuite Mercador.ro, le recomanda iubitorilor de calatorii care ajung in Venetia sa se plimbe pe stradute fata a avea o tinta.

"Sa ratacesti pe stradute fara o tinta clara si sa te lasi sedus de frumusetea pe care o vei gasi la tot pasul si nu doar in locurile despre care ai citit intr-un ghid turistic. Sa mergi in locurile frecventate de localnici si sa le ceri chiar lor recomandari inedite", a explicat Gheorghitoiu.

Sursa foto: http://www.italyguides.it


Republica Dominicana - stati cat mai mult de vorba cu localnicii!

Mihnea Rasca, MBA - manager proiect la Exec-Edu, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata programelor de instruire manageriala si consultanta, le ofera tuistilor care ajung in Republica Dominicana un sfat pretios - sa afle cat mai multe lucruri de la localnici.

"Incercati sa discutati cat mai mult cu localnicii, deoarece asa veti afla mai multe despre ce se intampla dincolo de resort. Asa puteti afla de exemplu despre Mamajuana, o bautura locala exceptionala, creata din amestec de rom, vin rosu si miere", a spus acesta.


Insulele Canare - nu mergeti in locuri necunoscute!

Barbara Uzunowa - Drymer, director de marketing pentru Europa Centrala si de Est in cadrul operatorului de sateliti SES Astra, ii sfatuieste pe turistii care ajung in Insulele Canare sa aiba atentie in alegerea locurilor pe care urmeaza sa le viziteze.

"In primul rand, este bine sa stii ca aici bate un vant foarte puternic. Astfel, temperatura pe care o simti este mai scazuta, iar daca te astepti la calduri foarte mari, poti fi dezamagit. Mai sunt si locurile pe care le poti vizita cu o masina inchiriata. Nu mergeti la Cofete daca nu sunteti un foarte bun conducator auto. Drumul este foarte frumos, dar extrem de periculos si masinile inchiriate nu sunt intotdeauna intr-o stare tehnica excelenta", a explicat ea.


Singapore - incercati sa cunoasteti reguli minime de legislatie!

Sheila Giafer, director comercial al proiectului de birouri Green Gate din Capitala, ii sfatuieste pe cei care planuiesc sa mearga in Singapore sa invete inainte cateva reguli minime de legislatie.

"Informati-va foarte bine asupra regulior si a legislatiei. O greseala minora, cum ar fi de exemplu traversatul prin locuri nepermise, va poate costa echivalentul a 200 dolari", a explicat Giafer.


Toscana - viziteaza cat mai mult, in fiecare minut te va incanta ceva!

Diana Segarceanu, director executiv Fundatia Scoala Little London, recomanda celor care planuiesc sa isi petreaca un concediu in regiunea Toscana din Italia sa viziteze cat mai mult, sa nu stea intr-un singur loc.

"Toscana poate fi vizitata la nesfarsit pentru ca in fiecare minut poti sa fii incantat de un peisaj, un miros, un gust, un sunet, o idee, o inspiratie", a explicat Segarceanu.

Sursa foto: www.orvietowines.com


New York - ia-ti cazare la ultimele etaje ale hotelurilor!

Codrin Matei, managing partner in cadrul casei de consultanta imobiliara si financiara Crosspoint, ii sfatuieste pe cei care isi vor petrece concediul in New York sa rezerve o camera la un etaj superior pentru a putea admira panorama orasului.

"Daca nu suferi de inaltime, sa-ti iei cazarea la un etaj mare sa te bucuri in permanenta de peisajul oferit", a precizat el.

Sursa foto: www.theviewnyc.com




Citeste si