8 Martie 2014

Vacanta de manager in Austria, tara in care simti ca atingi cerul de pe partie



Dan Dumitrescu, manager general al Elka-Oktal Group, companie care detine magazinul online Oktal.ro, povesteste despre destinatia sa preferata de vacanta - Austria.

Destinatia preferata de vacanta

Deoarece sunt din Sinaia, am dezvoltat inca de mic o pasiune pentru munte, care nu s-a schimbat nici pana astazi. De aceea, in concediile si mini vacantele pe care le-am avut de-a lungul timpului, am cautat sa merg in diverse destinatii montane, atat din tara, cat si din strainatate. Insa locurile care m-au cucerit sunt, fara indoiala, statiunile din Austria. Una din preferatele mele este St. Anton, o statiune cu reputatie.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in aceasta destinatie

Peisajele minunate care te intampina la orice pas si senzatia pe care o ai atunci cand te afli in varful muntelui si crezi ca poti atingi cerul doar ridicand mana imi dau o stare aparte si ma determina sa ma reintorc, de fiecare data, acolo. Bineinteles, ceea ce m-a impresionat la Austria si la statiunile montane de acolo au fost partiile, amenajate impecabil, fara cusur. Schiul reprezinta una din pasiunile mele, iar experienta de a practica acest sport pe unele dintre cele mai frumoase partii din lume a fost minunata.

Pe langa toate acestea, nu trebuie sa neglijam serviciile de calitate pe care le gasim in resorturile montane din Austria.


Cea mai buna perioada in care putem vizita locul acesta

Fara indoiala, iarna. Desi in majoritatea statiunilor din Austria exista o multitudine de lucruri de facut in timpul liber, din punctul meu de vedere nu poti sa vizitezi aceasta tara fara sa te bucuri si de sporturile de iarna pe care le poti practica intr-un astfel de loc.

Top 3 must see sau must do in aceste locuri

Schiatul, datul cu placa, plimbarile, admiratul peisajelor care te lasa fara respiraie si parca te transporta intr-o alta lume. Si, neaparat, pentru cei care merg iarna intr-o statiune montana din Austria, le recomand sa treaca si prin St. Anton. Au o multime de lucruri de facut acolo, de baruri, restaurante si cluburi de incercat.


Cel mai bun restaurant/local/bar din zona

Pot spune ca nu am intrat in vreun bar sau restaurant care sa nu imi placa. Restaurantele care promoveaza bucataria austriaca sunt intr-adevar un deliciu pentru gurmanzi. In St. Anton merita incercat Fuhrmannstube – mancare autentica, gustoasa, atmosfera placuta, personal prietenos.

Felul de mancare specific zonei care v-a placut

Snitelul vienez si strudelul cu mere trebuie incercate neaparat daca ajungeti in Austria.


Cea mai placuta amintire din acest loc

Am ramas placut impresionat in una din vacantele facute in Austria cand am descoperit intr-o statiune montana un roman ospitalier. Am intrat in vorba cu acesta si asa am aflat ca isi deschisese acolo o pensiune, de care se ingrijea impreuna cu sotia si copilul. Ne-am imprietenit si chiar am stat la pensiunea sa.

V-ati muta acolo?

Daca ar fi sa ma retrag din Bucuresti, as alege sa ma mut intr-o statiune montana cu siguranta. Sinaia ramane prima dragoste, insa St. Anton sau una din statiunile austriece vor fi primele optiuni daca m-as reloca.


Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte zone din tara

Sociabili, buni entertaineri si foarte profesionisti in serviciile turistice.

Cea mai importanta recomandare pentru acest loc pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Incercati apres-ski-urile din apropierea partiilor, care promoveaza aceeasi atmosfera vesela ca in statiunile de schi. Plimbati-va pentru relaxare si pentru a va bucura de aerul curat de munte, deoarece austriecii au amenajat spatii speciale destinate plimbarilor, si incercati o seara de muzica live intr-unul din barurile din statiunile montane din Austria.

Costul estimativ al unui sejur in acest loc

Un sejur de 7 zile cu cazare, mancare si schi costa aproximativ 1.000 de euro.

Austria este o destinatie ce poate fi descoperita putin cate putin printr-un city break in marile orase sau printr-un road trip cu masina, totul depinzand de timpul si bugetul alocat vacantei.

Punctul de pornire poate fi aeroportul Viena, unde se afla cel mai mare aeroport din tara. De aici puteti inchiria o masina si vizita muzeele de arta si palatele baroce din Viena, apoi continuati spre Salzburg, orasul natal al lui Mozart, unde puteti explora minele de sare Hallein si berariile Muellner Braeu.

In drumul spre Innsbruck, vizitati parcul national Hohe Tauern, dar opriti-va si in Krimml pentru a admira una din cele mai inalte cascade din lume. Nu ratati nici Schloesserstrasse, drumul castelelor din Sud-Estul Austriei, zona in care gasiti 18 cetati si castele medievale. Inapoi spre Viena, treceti prin Seewinkel pentru o degustare de vinuri intr-o zona rurala sau faceti o plimbare cu barca pe Dunare, in parcul national Donau Auen.

Pentru a parcurge traseul confortabil, inchiriati o masina din orasele principale ale Austriei. Pentru rezervari accesati site-ul Avis Rent a Car.




Citeste si