3 Iulie 2014

Cele mai frumoase castele din lume: o cetate din Romania este in top 3



Cele mai frumoase castele din lume au aparut intr-un top intocmit de Huffington Post. Printre ele se afla si o cetate din Romania, plasata pe locul doi pe lista, dupa un castel din Germania. Jurnalistii straini au scris despre cetatea din tara noastra ca este "una dintre cele mai mari si mai bine conservate cetati feudale din Europa de Est".

10. Castelul Hearst din California

Castelul Hearst din California se intinde pe mai mult de 8.000 de metri patrati pe Muntii Santa Lucia, la jumatatea distantei dintre orasele San Francisco si Los Angeles. Castelul are piscine romanice, sali de neo-clasice si spatii de locuit maiestuoase care ofera vizitatorilor o bucatica din anul 1950 si o vedere panoramica spre Oceanul Pacific.

Sursa foto: Castelul Hearst California/Shutterstock.com


9. Castelul Heidelberg din Germania

Amplasat in mijlocul dealurilor inverzite din Baden-Württemberg, Castelul Heidelberg este una dintre atractiile romantice cele mai remarcabile ale tarii. Vizitatorii sunt invitati astazi sa rataceasca printre ruinele fara sfarsit si gradinile frumoase aflate intre bastioane.

Sursa foto: Castelul Heidelberg/Shutterstock.com


8. Castelul si Gradinile de Villandry din Franta

Castelul Villandry a fost terminat in anul 1536 de Jean le Breton si a fost ultimul din cele mai mari castele construite pe malurile fluviului Loire in timpul Renasterii. Proprietatea a trecut si prin mainile lui Napoleon, dupa 1789. Gradinile originale au fost distruse in secolul al XIX-lea, iar in locul lor a fost creata o gradina in stil englezesc, asemanatoare cu gradina Monceau din Paris. Astazi, nu este decat un labirint inflorit pe care il puteti admirat intr-o plimbare lenta.

Sursa foto: Castelul si Gradinile de Villandry/Shutterstock.com


7. Castelul Cardiff din Tara Galilor

Situat chiar in inima orasului Cardiff, acest conac regal este unul dintre monumentele definitorii din capitala Tarii Galilor. Astazi, zi de zi, vizitatorii trec prin camerele regale ale casei conac care si-a pastrat stilul victorian.

Sursa foto: Castelul Cardiff/Shutterstock.com


6. Castelul Frontenac din Canada

Aflat in Quebec, Castelul Frontenac este un amestec dominant de turnulete gotice, turnuri de poveste si cladiri dramatice. De la constructia sa in secolul al XIX-lea, Castelul Frontenac a ramas fidel scopului sau, acela de a deservi calatorii in Quebec, si este in prezent un hotel cu cazare de lux in inima orasului.

Sursa foto: Castelul Frontenac/Shutterstock.com


5. Castelul Edinburgh din Scotia

Originile istorice ale Castelului Edinburgh sunt invaluite in mister. In secolul al XII-lea, castelul a devenit sediul puterii monarhice. Acum, insa, vizitatorii ajung la castelul amplasat la capatul strazii Royal Mile, trec prin Poarta Portcullis printre statuile onorifice ale lui Robert Bruce si William Wallace si fac turul unor fortificatii care rezista aici de secole.

Sursa foto: Castelul Edinburgh/Shutterstock.com


4. Castelul Blarney din Irlanda

Castelul Blarney este o fortareata medievala afalta in satul Blarney, langa Cork, Irlanda. Fortareata a fost construita in 1446, sub forma unui turn inalt de 26 metri care domina imprejurimile. Castelul este cunoscut si sub numele de Blarney Stone, in jurul careia s-au adunat multe legende interesante.

Sursa foto: Castelul Blarney/Shutterstock.com


3. Castelul Durham din Marea Britanie

Pe timpuri un bastion de aparare, structurile originale ale Castelul Durham au fost mai intai ridicate la comanda lui William Cuceritorul in secolul al XI-lea. Acestea s-au dezvoltat rapid intr-un complex de fortificatii de piatra care domina centrul vechi al orasului. Astazi, locul se bucura de statutul de monumest al UNESCO si este renumit pentru nivelul sau fantastic de conservare, istorie lunga si frumusetea arhitecturala de necontestat.

Sursa foto: Castelul Durham/Shutterstock.com


2. Cetatea Fagarasului

Unul dintre obiectivele cu care se mandreste Romania a ajuns pe locul doi in topul celor mai frumoase castele din lume. Aflata in centrul Romaniei, Cetatea Fagarasului este situata in orasul cu acelasi nume si reprezinta unul dintre cele mai mari si bine pastrate castele din Europa de Est, potrivit jurnalistilor Huffington Post.

Sursa foto: Cetatea Fagarasului/Shutterstock.com


1. Castelul Neuschwanstein din Germania

Considerat unul dintre obiectivele turistice cele mai romantice din lume, Castelul Neuschwanstein din Bavaria a fost ridicat deasupra satului Hohenschwangau. Pentru istorici si artisti, cladirea a devenit sinonima cu miscarea romantica din Europa Centrala. Cei care ajung aici au in fata ochilor o priveliste de basm care incanta fiecare vizitator.

Sursa foto: Castelul Neuschwanstein/Shutterstock.com




Citeste si