12 August 2014

Finlanda si Norvegia efectueaza zboruri de observatie in Rusia cu un avion romanesc



Inspectori rusi efectueaza de luni zboruri de observatie in Marea Britanie, in cadrul Tratatului Cer Deschis, in timp ce o misiune comuna Norvegia-Finlanda efectueaza manevre similare in Rusia, cu un avion romanesc, potrivit unui oficial rus, citat de agentia Itar-Tass in pagina online.

Un avion rusesc de observatie de tip An-30B va urmari o ruta prestabilita pe care va efectua observatii. Specialistii britanici de la bord vor monitoriza procedura. "Zborurile de observatie se desfasoara in perioada 11-15 august, de pe Aerodromul Cer Deschis Brize Norton, altitudinea maxima fiind de 2.400 de kilometri", a declarat Serghei Rijkov, seful Centrului National rus pentru Reducerea Riscului Nuclear. Specialistii rusi efectueaza al 24-lea zbor din acest an in spatiul aerian al al unor state parte la Tratat, scrie Mediafax.

Misiunea comuna Norvegia-Finlanda va efectua zborul de observare la bordul unui avion de observatie romanesc de tip An-30, exact in aceeasi perioada. "Specialisti rusi vor monitoriza, la bord, respectarea parametrilor prevazuti ai zborului si utilizarea echipamentului de observatie prevazut prin Tratat", a spus oficialul rus. Avionul de tip An-30 face parte dintr-o clasa de aeronave care nu este dotata cu armament, a adaugat Rijkov.



Citeste si