9 Martie 2015

TOP 2015: cele mai frumoase plaje din lume



Cand ne gandim la plaja ne imaginam nisipuri albe, ape albastre, imagini spectaculoase si un sentiment puternic de pace si libertate. TripAdvisor a realizat un top al celor mai frumoase plaje din lume, pentru o experienta incredibila.

Baia do Sancho

Plaja Baia do Sancho a fost votata de catre utilizatorii TripAdvisor cea mai frumoasa plaja din lume. Arhipelagul format din 21 de insule in Fernando de Noronha, Brazilia, a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO datorita particularitai mediului si este descris ca un adevarat colt de Paradis pe pamant. Plaja poate fi vizitata tot anul si ofera o gama larga de activitati, de la sporturi de apa si nopti de poveste, la relaxare totala.

Foto: Fernando de Noronha, Shutterstock

Foto maine: plaja, Shutterstock


Playa Paraiso

Se afla in Cayo Largo, Cuba si poate fi vizitata in tot timpul anului. Isi merita numele de Plaja Paradisului din pricina peisajelor spectaculoase, al jocurilor de culori si nisipului stralucitor. Cea mai buna perioada de vizitare: tot timpul anului.

Foto: Playa Paraiso, Shutterstock


Grace Bay

Aflata in Insulele Turks si Caicos ( un teritoriu britanic de peste mari, in Marea Caraibelor), este o plaja care va intampina cu un nisip alb si extrem de fin, un recif de coral, o viata marina abundenta si ape albastre cristaline.

Foto: Grace Bay, Shutterstock


Rabbit Beach

Rabbit Beach sau Plaja Iepurelui, situata in Lampedusa, Italia este o destinatie exotica de vis, cunoscuta pentru apa foarte curata si linistea cu care te invaluie. Initial nepopulata, si-a atras numele de la cativa iepuri care au fost vazuti prin regiune. Poate fi vizitata cel mai bine intre lunile Mai si Septembrie.

Foto: Rabbit Beach, Shutterstock


Playa de Ses Illetes

Se afla in Formenterra, Insulele Balneare, Spania, la doar 20 de km de Ibiza. Turistii se pot bucura de o priveliste incredibila cu iahturi, ape albastre si nisip alb si fin. Insula Formenterra, se spune ca l-a vrajit pe Jules Verne, nu are aeroport si se poate ajunge aici doar cu vaporasul din Ibiza. Cea mai buna perioada de vizitare: in tot timpul anului.

Foto: Formenterra, Shutterstock


Anse Lazio

Aflata in Insula Praslin, Seychelles, plaja Anse Lazio este locul unde Ducele si Ducesa de Cambridge si-au petrecut luna de miere. Printre atractiile principale ale acesteia se numara linia orizonutului care se vede cu totul deosebit in aceasta parte a lumi, oferind un spectacol de culori. Poate fi vizitata in tot timpul anului.

Foto: Anse Lazio, Shutterstock


White Beach

Aflata in Boracay, Filipine, plaja si-a atras numele de la nisipul de un alb pur. Apa este calda si foarte curata fiind un loc ideal pentru o vacanta linistita si deosebita. Cea mai buna perioada de vizitare: decembrie-mai.

Foto: White Beach, Shutterstock


Flamenco Beach

Plaja se afla pe insula Culebra in Puerto Rico, iar pentru a putea ajunge acolo trebuie luat un avion din capitala San Juan. Este un loc extraordinar pentru a face surfing, a inota, a face plaja si a socializa. Cea mai buna perioada de vizitare: tot timpul anului.

Foto: Flamenco Beach, Shutterstock


Whitehaven Beach

Aflata in Insula Whitsunday, Australia, este o plaja salbatica si deosebita, fiind neatinsa de modernizarea exagerata. Nu are magazine, nici restaurante, ci doar frumusetea deosebita a naturii. Poate fi vizitata in tot timpul anului, indiferent de perioada.

Foto: Whitehaven Beach, Shutterstock


Radhanagar Beach

Plaja se afla in Insula Havelock, India si este situata intr-un peisaj muntos, chiar la marginea junglei. Imaginile care ti se dezvaluie in fata ochilor sunt deosebite si ai sentimentul ca te afli intr-o alta lume.

Foto: Radhanagar Beach, Shutterstock


Siesta Beach

Aflata in Siesta Key, Florida, Statele Unite, este o plaja salbatica, intinsa si este considerata visul oricarui fotograf datorita peisajelor incredibile. Cea mai buna perioada de vizitare: tot timpul anului.

Foto: Siesta Beach, Shutterstock


West Bay Beach

Se afla in West Bay, Honduras si este cunoscuta pentru reciful ei de corali. Turistii se pot relaxa privind imaginile spectaculoase si vizitand gradinile tropicale. Cea mai buna perioada de vizitare: februarie-august.

Foto: West Bay beach, Shutterstock


Cayo de Agua

Plaja Cayo de Agua se afla in Parcul National Los Roques din Venezuela. Este un loc fantastic care te fascineaza datorita apei clare, de un albastru profund si nu in ultimul rand, datorita locurilor superbe pe care le poti vizita. Cea mai buna perioada de vizitare este in tot timpul anului.

Foto: Cayo de Agua, Shutterstock


Sharm El Luli

Plaja Sharm El Luli zse afla in Insula Marsa Alam, Egipt si este o plaja deosebita, spectaculoasa, avand un adevarat acvariu tropical sub apa. Perioada recomandata de vizitare este intre lunile mai si octombrie.

Foto: Sharm El Luli, Shutterstock


Iztuzu Beach

Plaja este situata in Dalyan, Turcia si a devenit un loc extrem de popular pentru turisti datorita testoaselor care vin aici pentru a-si lasa ouale. Este o plaja intinsa, inconjurata de dealuri acoperite de pini si cu un nisip fin si auriu. Poate fi vizitata cel mai bine intre lunile aprilie si octombrie.

Foto: Iztuzu Beach, Shutterstock




Citeste si