11 Mai 2016

Christian Heinzmann si Tiberiu Ticlea au fost revocati din functia de membri CA Tarom



Christian Heinzmann si Tiberiu Ticlea au fost revocati din functia de membri CA Tarom si din functiile de directori, in sedinta din 6 mai a Adunarii Generale a Actionarilor operatorului aerian.

"In sedinta din 6 mai a.c., Adunarea Generala a Actionarilor companiei Tarom a decis, cu unanimitate de voturi exprimate prin vot secret, revocarea lui Christian Edouard Heinzmann si a lui Tiberiu Ticlea din calitatea de administratori", se arata intr-un comunicat al companiei.

Decizia a venit in urma informarii primite de la Consiliul de Administratie al companiei Tarom, in baza faptelor ce tin de neindeplinirea unor cerinte legale, a unor masuri prevazute in contractul de mandat sau in Planul de administrare al companiei.

In cadrul aceleiasi sedinte, Adunarea Generala a Actionarilor a luat act de Hotararea Consiliului de Administratie Tarom nr. 7/2016, prin care domnii Christian Edouard Heinzmann si Tiberiu Ticlea au fost revocati din functiile de director general – CEO, respectiv director general administrativ – CAO.

Consiliul de Administratie al Tarom l-a numit pe 19 noiembrie 2012 in functia de director general pe Christian Edouard Heinzmann, fost presedinte al Luxair, compania nationala de transport aerian a Luxemburgului.

Ministerul Transporturilor a mandatat in iulie 2012 asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, respectiv directorii generali si membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.



Citeste si