14 August 2017

5 locuri din Europa unde masinile sunt interzise: de ce trebuie sa le vezi si tu



In timp ce marile metropole se lupta cu poluarea, exista locuri in Europa unde masinile sunt complet interzise. Iata care sunt destinatiile unde va puteti bucura in liniste de vacanta, fara claxoase si noxe.

Giethoorn

Cine vrea sa vada cum este sa traiasca simplu ar trebuie sa mearga in Giethoorn. In satul olandez nu doar ca masinile si motocicletele sunt interzise, dar aici lipsesc si drumurile. Localnicii se deplaseaza exclusiv cu barcile sau pe jos prin satul care pare scos din povesti datorita celor 180 de poduri construite aici si casutelor colorate. Din acest motiv, Giethoorn, aflat la 120 km de Amsterdam, este considerat si "Venetia nordului".

Bilete de avion: de la 139 euro dus-intors

Sursa foto: Littleaom / Shutterstock.com


Lopud

Insula Lopud din Croatia este cu adevarat un paradis natural odata ce nicio masina nu exista aici. Din fericire, Lopud este o insula destul de mica, asa ca o poti stabate la pas in cel mult o ora de la un capat la celalalt. Lopud, aflata la o ora distanta cu feribotul de Dubrovnik, are 400 de locuitori si cateva hoteluri si baruri si restaurante, insa insule merita o vizita macar de o zi pentru liniste si peisaj.

Bilete de avion: de la 233 euro dus-intors

Sursa foto: RnDmS/Shutterstock.com


Porquerolles

Un alt loc unde masinile nu masinile nu pot fi vazute este Porquerolles, o insula mica din Franta, situata intre Marsilia si Cannes. Insula nu are nici transport in comun, insa poate fi strabatuta la pas sau cu bicicleta. Prin natura si localizarea sa, Porquerolles nu face parte din Coasta de Azur, dar este o destinatie minuta cu apa turcoaz si peisaj paradisiac si un aer de exuberanta la fel ca in Saint Tropez, Monte Carlo si Cannes.

Cum ajungi in Porquerolles: Romania-Nisa: avion, Nisa-Hyeres: autocar sau tren (5 ore) si Hyeres-Porquerolles: mini-vapor (15 minute, 20 euro/persoana)

Bilete de avion pana in Nisa: de la 164 euro/dus-intors

Sursa foto: Victor Mukherjee/Shutterstock.com


Marettimo

Aflata la vest de Sicilia, la o ora distanta cu feribotul, Marettimo ramane una dintre putinele destinatii pentru cei carora le plac plimbarile lungi, pe picioarele lor. In Marettimo nu doar ca lipsesc masinile, dar nici hotelurile nu sunt de gasit, ci doar cateva B&B-uri (bed&breakfast), fapt pentru care nu este foarte atractiva pentru turisti. Insa daca ajungi in Sicilia, merita sa dai o fuga in Marettimo pentru o mini-vacanta izolata.

Bilete de avion: de la 47 euro dus-intors

Sursa foto: life_in_a_pixel/Shutterstock.com


La Graciosa

La Graciosa, aflata in nordul insulei Lanzarote (Spania), este un alt loc pe care il vei descoperi la pas pentru ca nu exista masini. Aici te poti bucura in liniste de plajele lungi, cu nisip galben si salbatice, de apa marii turcoaz si de windsurfing. La Graciosa poate fi descoperita intr-o excursie de o zi, insa daca te cucereste poti ramane peste noapte pentru ca aici sunt si unitati de cazare. La Graciosa, unde ajungi cu feribotul, merita vizitata intr-o vacanta pe insula Lanzatore aflata la vest de Maroc.

Bilete de avion: de la 384 euro dus-intors

Sursa foto: Michael Thaler/Shutterstock.com




Citeste si