23 Aprilie 2021

Transfăgărașanul, în topul celor mai spectaculoase drumuri



România este o țară bogată din punct de vedere turistic. Deși autoritățile nu se chinuie foarte mult să o expună străinilor din acest punct de vedere, țara noastră găsește formulele de a se ”lăuda” cu priveliștile sale. Uite așa, a reușit ca Transfăgărășanul, una dintre atracțiile turistice ale României, să intre în topul celor mai spectaculoase drumuri la nivel internațional. Drumul se situează pe poziția 15, primele locuri fiind ocupate de Route 66 și Big Sur Coast Highway, din Statele Unite, potrivit unui comunicat de presă.

Transf?g?r??(TM)an - Rom??nia

Transfăgărașanul este unul dintre cele mai frumoase drumuri din România. Celebrul prezentator TV Jeremy Clarkson spunea că este unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume.

Sursa Video: Youtube

Șoseaua (151 km) este situată la una dintre cele mai mari înălțimi din România și trece prin cel mai lung tunel, 887 de metri.

Drumul, care traversează Munții Făgăraș de la nord la sud, începe în comuna Bascov, județul Argeș, în direcția Curtea de Argeș, și se termină la intersecția cu drumul DN1, între Sibiu și Brașov, lângă comuna Cârtișoara.

Sursa Foto: Shutterstock.com


Route 66 - SUA

Route 66 din Statele Unite deține supremația în ceea ce privește cele mai amețitoare drumuri la nivel internațional.

Sursa Video: Youtube

Deși doar 85% din autostradă este circulabil, ”Mama Drumurilor”, cum este poreclită, continuă să surprindă șoferii și să atragă interesul celor care nu au văzut-o până în prezent.

Să nu omitem faptul că drumul traversează Statele Unite.

Sursa foto: Shutterstock.com


Autostrada Big Sur Coast - SUA

Pe cel de-al doilea loc tot o autostradă din Statele Unite se află. Big Sur Coast Highway este cea care dezvăluie coasta Californiei.

Sursa Video: Youtube

Drumul a fost construit în 1937 și are o lungime de 198 kilometri.

Autostrada pornește din Monterey și ajunge la San Luis Obispo.

Sursa Foto: Shutterstock.com




Citeste si