3 / 6

3. Strada Liviu Rebreanu, cartier Titan, sector 3

In sectorul 3 al Capitalei, mai precis pe strada Liviu Rebreanu din cartierul Titan, asocierea Euroconstruct Trading 98 – PA&CO International deruleaza lucrari de reabilitare a liniei de tramvai, a suprafetei carosabile, spatiilor pietonale si a parcarilor, astfel ca la orele de varf cozile de masini se pot intinde pe cativa zeci de metri buni.

Lucrarile pe strada Liviu Rebreanu au fost impartite in doua segmente, primul dintre acestea, portiunea intre Piata Ramnicu Sarat (bd. Camil Ressu) si intersectia strazii Liviu Rebreanu cu bulevardul Nicolae Grigorescu, fiind finalizat anul trecut. In primavara acestui an asocierea firmelor de constructii a demarat lucrarile la cel de-al doilea segment al lucrarii, iar in momentul de fata pe una dintre directiile de mers se circula doar pe o singura banda.

Lucrarile de modernizare a arterei au inceput inca din 2011, cand s-au scos sinele vechi de tramvai, iar pe timpul iernii anului 2012, cand lucrarile au avansat, carosabilul a ramas decopertat si s-a umplut de gropi, fiind un cosmar pentru soferii care circulau in zona.
Pentru proiectul de reabilitare a sistemului rutier si a liniei de tramvai pe bulevardul Liviu Rebreanu, Primaria Capitalei are prevazut in 2014 un buget de 56 milioane de lei.

Se estimeaza ca lucrarile de reabilitare ale strazii ar urma sa se incheie pana la finalul acestui an, insa in ritmul actual de lucru sunt foarte slabe sanse ca aceasta lucrare sa se incheie, o explicatie fiind intarzierea cauza de expropieri, pentru care Primaria Capitalei a fost nevoita sa scoata din buzunar peste un milion de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri