2 / 8

Divizia Mercedes-Benz Cars, in primul trimestru

Mercedes-Benz Cars a beneficiat de o dezvoltare semnificativa in primul trimestru al anului 2010. Datorita evolutiei rapide in segmentele Clasa E si Clasa S, vanzarile au crescut cu 20%, comparativ cu primul trimestru al anului precedent, pana la 277.100 autovehicule, de la 231.200 unitati in T1 2009.

Anul acesta, divizia de autoturisme a continuat sa avanseze in dezvoltarea inceputa in cel de-al patrulea trimestru al anului 2009. Venitul pentru primul trimestru a crescut cu 28%, pana la 11,6 miliarde de euro.

Valoarea profitului EBIT al diviziei a atins 806 milioane de euro, de la minus 1.123 milioane de euro in ianuarie-martie 2009.

Principalii factori care au contribuit la aceasta ameliorare au fost cresterea semnificativa a vanzarilor, in special la categoriile full-size si de lux, imbunatatirile in segmentul de product mix si preturile imbunatatite.

Vanzarile diviziei au depasit concurenta in Statele Unite si China. Fluctuatiile cursului valutar au afectat veniturile, insa acest lucru a fost compensat partial de cresterea eficientei si de reducerile costurilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri