16 / 23

Un an dificil pentru finantarea organizatiilor societatii civile

Roxana Vitan, presedinte The Romanian-American Foundation

• Societatea civila, in sensul ei larg, va avea un mai mare interes si implicare in a monitoriza si sanctiona ceea ce ne afecteaza pe toti, “cetate si cetateni” deopotriva: administratie locala si centrala, alegeri sau bunuri publice (concentrare pe sanatate, educatie, infrastructura)
• Exista premise si germeni pentru cultivarea unui dialog cu valoare adaugata care s-ar putea concretiza in politici publice care sa reflecte o participare mai larga. Teme pe care le-am putea auzi: educatie, dezvoltare rurala, servicii sociale, antreprenoriat.
• “30 +/-, din mediu urban, profesionist” – devine deja o categorie cu o voce si prezenta vizibila in ceea ce inseamna “trusa cu unelte” a societatii civile: participare, implicare, voluntariat, filantropie.
Din perspectiva finantarii organizatiilor societatii civile, 2016 nu va fi un an simplu. Drept care nu pot decat sa sper ca toti cei care sprijina organizatiile societatii civile in varii feluri (si care sunt din ce in ce mai multi) vor fi intelepti, inspirati, atenti, generosi si consecventi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri