4 / 6

Vestile bune vin din imobiliare si turism

In ciuda stirilor negative despre evolutia economiei, Italia a ramas si in aceasta vara o destinatie cautata de romani. Din luna mai si pana in prezent, agentia de turism Happy Tour a vandut circa 38 de pachete cu destinatia Italia, chiar daca destinatiile preferate au fost Spania, cu Palma de Mallorca si Tenerife, si Turcia cu Antalya.

“Anul 2011 a adunat mult mai multe rezervari avand ca destinatie Italia. Acestea sunt mai putine insa fata de cele cu destinatia Grecia, spre care pornesc saptamanal trei chartere. Stirile au un cuvant de spus doar pentru turistii care un cunosc Italia si in general, o anumita destinatie. Cei care au vizitat deja locul respectiv nu se poticnesc in vorbe de la televizor sau din alte locuri”, afirma Mioara Gheorghe, director operational al Happy Tour.

Spre exemplu, un circuit turistic in Italia, la inceputul lunii august, cu zece nopti de cazare la un hotel de patru stele, costa aproape o mie de euro, potrivit agentiei Happy Tour.

La fel de stabil ca sectorul turistic a fost si cel imobiliar. Spre deosebire de cele mai multe tari din Europa, preturile locuintelor din Italia nu au scazut foarte mult pe timpul crizei. Astfel, dupa ce in perioada 1998-2008, preturile apartamentelor au crescut cu peste 70%, in urmatorii doi ani scaderea a fost de 0,3%/an, potrivit celor mai recente date furnizate de Banca Nationala a Italiei, citate de Global Property Guide.

“Italia ramane considerata o piata puternica si stabila, insa valorile proprietatilor nu isi vor reveni complet pe termen scurt. Nu toti vanzatori au redus preturile in linie cu sentimentul pietei, iar vanatori de chilipiruri nu vor cumpara ceea ce ei considera ca este supraevaluat”, se arata intr-un raport recent al consultantului imobiliar Knigh Frank.

Cei mai multi cumparatori, aproximativ 50%, provin din Italia si Anglia, iar alti 23% dintre cei interesati de apartamentele din Italia provin din restul Europei, se mai arata in raportul consultantului. Pe urmatoarele locuri se afla Rusia si Statele Unite, care totalizeaza peste 20% dintre cumparatori.

In prezent, pentru un apartament cu doua camere in Milano, preturile pleaca de 70.000 euro si ajung, in unele cazuri, la peste un milion de euro, potrivit portalului immobiliare.it. Tot pentru o locuinta cu doua camere, dar in Roma, preturile incep de la 100.000 de euro si se ridica pana la 1,6 milioane de euro.

Citeste si Ce chirii platesc romanii care locuiesc in Spania si Italia.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri