2 / 5

Reducerea evaziunii fiscale

Obligarea ANAF de a structura cu prioritate activul de control si organizarea de controale sistematice si la nivelul tuturor judetelor in domeniile sensibile si importante pentru evaziunea fiscal: alcool, tigari, petrol, produse agricole si reducerea masiva a controlului IMM-uri, in special cele cu cifra de afaceri sub 100.000 euro.

Reducerea la maxim 4 plati anuale (fata de cele peste 100 in prezent), valorificand experienta Bancii Mondiale din alte tari europene (inclusiv folosirea imprumuturilor de la Banca Mondiala pentru a face fata deficitului de incasari din perioada de implementare, faza initiala).

Argumente: activul de control, limitat, nu trebuie “risipit”in controale nesemnificative, ca rezultate “ignorand” domeniile sensibile ale economiei si evident ocupand un loc minor in ansamblul activitatii ANAF.

Directionarea prioritara a activului de control ANAF in domeniul TVA si a preturilor de control si raportarea distincta a rezultatelor acestor controale.

Argumente: ANAF aloca resurse umane insuficiente acestor sectoare si se observa rezultate modeste ale actiunilor de control (punctual cazul Nokia)

Garda Financiara sa execute controale inopinate ale mijloacelor de transport, indeosebi pe traseele ce pleaca din vami, depozitelor de toate tipurile/

Argumente:
controale ce se suprapun peste activitatea ANAF


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri