3 / 5

Relansarea economica

Selectarea si publicarea investitiilor prioritare a caror finantare din resurse bugetare va fi asigurata in 2012.

Argumente: se va putea urmari alocarea de resurse financiare/realizarea unor obiective de investitii.

Program de incalzire a 1.000 obiective de interes public (scoli, gradinite, primarii, spitale) cu sisteme utilizand pelete (mobilizeaza intreaga filiera a asa numitelor “servicii energetice” - conform Agenda UE 2020)

Argumente: creere locuri de munca (producerea de pelete/la nivel national, transport pelete, montarea de cazane, intretinere).

Sustinerea investitiilor vizand construirea si punerea in functiune, pana in noiembrie 2012, a minim 2.000 Ha de sere incalzite cu sisteme utilizand resurse regenerabile (garantare de catre Guvern prin FRGIMM).

Argumente: asigurarea pietei interne cu produse proaspete in sezonul rece, valorificarea resurselor energetice regenerabile, locuri de munca, stimularea constructiilor si investitiilor private in anul 2012 , inclusiv cele ale capitalului autohton

Alocare maxima si derularea de proiecte pe baza de standard de cost a unui volum maxim de lucrari de izolare termica a cladirilor.

Argumente: eliminarea subventiilor la incalzire, incepand cu 2013, Agenda UE 2020 privind cresterea eficientei energetice, antrenarea industriei materialelor de constructii, tamplarie, vopsele, crearea de locuri de munca.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri