4 / 11

Bulevardul Uranus sau cum vom traversa orasul in maximum 30 de minute

Bulevardul Uranus este unul dintre cele mai disputate proiecte de infrastructura din Bucuresti, fiind blocat periodic de zeci de procese ale proprietarilor expropriati sau asociatiilor care lupta pentru protejarea cladirilor istorice.

Totusi, proiectul promite traversarea orasului in cel mult jumatate de ora, fiind o alternativa pentru cei care traverseaza centrul orasului pe bulevardul Magheru sau Calea Victoriei.

Prima etapa a proiectului, de 1,8 km, este impartita in cinci tronsoane: Piata Victoriei –Occidentului (finalizata) , Occidentului - Grivitei, Grivitei – Mircea Vulcanescu, Mircea Vulcanescu – Virgiliu (Stirbei Voda) si Virgiliu - Vasile Parvan (deschis circulatiei).

In a doua etapa, intre Vasile Parvan si Piata George Cosbuc, ar urma sa fie construit si un tunel pe sub Palatul Parlamentului, iar in a treia etapa ar urma sa fie legata Piata Cosbuc cu Gara Progresu.

Bulevardul Uranus va avea 2 benzi pe sens si o banda pentru biciclisti, dar deocamdata este greu de estimat un termen de finalizare avand in vedere ca din cei circa 11 km ai proiectului sunt finalizati doar 1,5 km.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri