4 / 6

Maria Grapini - ministrul pentru IMM-uri, Turism si Mediu de Afaceri

Vicepresedintele PC, Maria Grapini, a fost nominalizata pentru functia de ministru pentru IMM-uri, Turism si Mediul de Afaceri. Ea este una dintre cele mai de succes femei de afaceri din Romania, potrivit Mediafax.

In anul 1978, ea a absolvit Institutul Politehnic "Gheorghe Asachi" din Iasi, Facultatea de Textile, Specializarea "Tehnologia Mecanica a Filarii si Teserii". Pana in anul 1989 a lucrat la I.T.Garofita Timisoara.

In septembrie 1989 devine inginer sef la fabrica de confectii "13 Decembrie" din Timisoara. Firma de textile o cumpara in 1994, iar din 1998 este actionarul principal al grupului de firme Pasmatex.

Din ianuarie 1990, este director general al SC Pasmatex S.A. Timisoara, din anul 1995 fiind si presedintele Consiliului de Administratie al acestei societati. De asemenea, din anul 2005 este administrator al SC Splabel SRL.

Maria Grapini este in prezent presedintele Asociatiei Femeilor Antreprenor din Romania, presedintele Federatiei Patronale din Industria Usoara, vicepresedinte UGIR 1903, membru in Consiliul National al Exportatorilor, precum si Consul Onorific al Republicii India in Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri