4 / 7

Isarescu a dezvaluit din secretele BNR in ceea ce priveste gestionarea cursului

Isarescu a subliniat ca banca centrala este atenta si la miscari ale cursului de pana la 5%, dar considera tolerabil un interval de variatie de 5-6%.

"Candva, spuneam ca BNR nici nu baga in seama o miscare de curs de pana la 5%. Categoric, exageram! Bagam in seama 4-5% (...) Cred ca un interval rezonabil de 5-6% este tolerabil. Este acea zona in care cursul trebuie sa-si faca datoria. Descurajeaza operatiunile speculative in anumite limite. Cu conditia ca marjele sa nu fie cunoscute. Este un apetit extraordinar sa se speculeze pe marje", a spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a mentionat ca indiferent de evolutiile fluxurilor de capital, grija BNR este de a nu afecta performanta exporturilor, mai ales ca nu este clar daca excedentul de cont curent din primele doua luni reprezinta un fenomen de durata.

"Eu spun ca 5-6% este tolerabil. Nu va spun marjele si nici nivelul central, ca nu le stiu (zambind - n.r.), dar in mod sigur va spun ca nu vrem sa descurajam exporturile. Iar aceasta institutie se uita la multitudinea de factori prin care sa reducem inflatia", a completat Isarescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri