2 / 9

Siemens

Siemens este cea mai mare companie germana de inginerie si are investitii considerabile in Rusia, asigurand multe dintre nevoile Federatiei in drumul spre modernizare, de la trenuri de mare viteze pana la echipamente automatizate pentru industri.


In pofida crizei din Ucraina, la final de martie, seful Siemens Joe Kaeser s-a intalnit cu Putin si a reafirmat angajamentul companiei pentru cooperarea pe termen lung in ceea ce priveste investiiile in Rusia. Sansele unei indepartari totale a investitorilor germani de Rusia sunt minime, insa. De altfel, seful Siemens nu a facut nicio declaratie cu privire la sanctiunile economice aplicate Rusiei dupa intalnirea de la resedinta lui Putin de la marginea Moscovei.


Romania insa ar putea sa capteze eventualele relocari ale investitiilor Siemens, in contextul in care grmanii au deja in patru fabrici care produc diverse componente: trei la Sibiu si una la Buzias. De asemenea, Siemens are in plan relocarea altor capacitati de productie din Germania in Romania, conform unor relatari din presa germana, dar deocamdata planul este la faza de negociere cu sindicatele.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri