2 / 7

Riscurile sistemice, o amenintare pentru companiile multinationale

Integrarea tot mai mare la nivel global este o amenintare pentru cresterea economica si pentru dezvoltare, insa creste si gradul de risc sistemic pentru companii.


Riscurile digitale, fizice, locale, regionale sau globale sunt discontinuitati care afecteaza afacerile de talie internationala.

Dezastrele naturale: incetiniri ale productiei si pierderi financiare


Asamblarea produselor din companii se face acum cu parti care vin din diverse parti ale lumii, avand in vedere gradul de interconectare tot mai mare. In consecinta, dezastrele naturale reprezinta un risc pentru lanturile de productie si, prin urmare, pentru economia globala.


De exemplu, ploile abundende din 2011 au fortat mai multe fabrici locale din Thailandei sa se inchida, o pierdere majora pentru industria driverelor de hard disk. Astfel, productia de notebook-uri, recordere digitale video si alte devie-uri a scazut cu 28% la nivel global. Profiturile Intell au scazut in primul semestru din 2011 cu un miliard de dolari.


Mai mult, pierderile totale cauzate de inundatii au ajuns la 45,7 miliarde de dolari, suma echivalente cu PIB-ul Kenyei.


Sursa foto: Shutterstock.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri