3 / 10

Dragos Anastasiu, Eurolines: Sunt optimist ca se reseteaza Romania si se reseteaza modul de gandire

Antreprenorul Dragos Anastasiu, proprietar al companiei Eurolines si o voce importanta in mediul de afaceri, se arata optimist dupa rezultatul alegerilor locale, insa subliniaza ca este nevoie sa treaca cel putin 6 luni pentru a vedea cum se raporteaza primarii la mediul de business.


"Lucrurile vor intra in normalitate pentru ca se va reduce gradul de necinste radical si atunci vor fi mult mai deschisi colaborarilor constructive cu tot ce inseamna mediu de afaceri, nu numai cu o singura grupare, cum era poate pana acum. Indiferent de partidele care au castigat diverse orase, sunt optimist cu privire la principii, sunt optimist ca se reseteaza Romania si se reseteaza modul de gandire", considera Dragos Anastasiu.


Ce vrea antreprenorul in urmatorii 4 ani

  • primarii sa trateze mediul de afaceri ca pe un adevarat partener, nu ca pe un dusman
  • mediul de afaceri sa fie mult mai implicat in decizii
  • primarii sa constientizeze ca au o oportunitate senzationala care se cheama “diaspora”, careia sa i se adreseze si sa foloseasca aceasta resursa fantastica
  • sa se schimbe putin gandirea: "Principalele lucruri nu sunt panselutele, spatiile verzi, strazile si traficul, nu spun ca nu sunt importante, dar inaintea lor sunt locurile de munca, activitatea economica si prosperitatea. Daca punem mai intai panseluta si apoi ne gandim cum scoatem banii pentru panseluta, este o greseala. Trebuie sa inversam ordinea prioritatilor."
  • sa nu se mai fure
  • sa scapam de ideea "da stim ca au furat, dar au facut si pentru noi". "Mi se pare ca este o gandire absolut paguboasa si daunatoare. Oamenii sunt pusi acolo sa nu fure deloc, nu sa fure mai putin si daca se schimba lucrul acesta vom fi mai fericiti".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri