3 / 6

Doru Lionachescu, Capital Partners: Ma astept la iesirea speculatorilor si a investitorilor amatori din piata imobiliara

Doru Lionachescu, partener principal la Capital Partners, cea mai mare casa independenta de investment banking din Romania, crede ca, mai devreme sau mai tarziu, se vor transmite turbulentele de pe piata internationala si in economia locala, insa magnitudinea acestora la nivel local va fi mult mai redusa comparativ cu ceea ce se intimpla acum peste Ocean.

Lionachescu nu vede efecte, nici imediat, nici pe termen mai lung, ale prabusirii unei banci de investitii de talia Bear Stearns asupra afacerilor romanesti. “Piata globala de investment banking se va reaseza probabil, dar acest fenomen nu are cum afecta Romania, un jucator mult prea mic in acest sector”, ne-a spus Doru Lionachescu.

Turbulentele deja se simt, crede Lionachescu, deocamdata la nivelul economic cel mai sensibil: piata de capital. De asemenea, bancherul se asteapta la o mai mare precautie din partea subsidiarelor bancilor internationale si la o ingreunare a accesului la finantare pentru toate bancile din sistem.

“Pe termen mai lung, daca criza va continua, e posibil sa vedem decizii de iesire din piata ale unora dintre jucatorii bancari marginali, care se vor vedea nevoiti sa se concentreze pe piete sau sectoare-cheie”, a explicat Lionachescu.

Doru Lionachescu, specializat si in finantari pe zona de real-estate, nu crede in teoria unui crah imobiliar iminent in Romania, insa estimeaza iesirea speculatorilor si a investitorilor amatori din piata imobiliara, ceea ce ar putea aduce de altfel o corectie binevenita in numite zone.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri