4 / 8

Mai multe scenarii pentru pachetul de finantare

Pachetul de finantare externa pe care Romania il negociaza cu Comisia Europeana, FMI si alte institutii financiare internationale cuprinde mai multe scenarii, in functie de care suma totala variaza intre 9 si 20 miliarde euro, au declarat surse apropiate negocierilor citate de NewsIn.

"Varianta in care Romania imprumuta 20 miliarde euro din plan extern este cea pesimista, prevazuta in cazul in care nevoia de finantare ar fi maxima. Este doar una dintre variantele de lucru, iar varianta opusa este cea in care Romania se imprumuta de doar 9 miliarde euro", au precizat sursele citate, mentionand ca nu s-au stabilit inca sumele care ar putea fi contractate de la fiecare dintre institutiile implicate in negocieri.

Un alt oficial apropiat discutiilor a declarat, citat de NewsIn, ca suma vehiculata de publicatia straina Financial Times, de 20 miliarde euro, "este plauzibila", fara a da insa detalii.

"Volumul ar putea fi, intr-adevar, similar celui acordat Ungariei, desi situatia economica este total diferita", a precizat oficialul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri