3 / 11

Richard Moat pleaca de la conducerea Orange Romania

Britanicul Richard Moat (foto), care conduce operatiunile celui mai mare operator de telefonie mobila din Romania, Orange, va parasi din motive personale sefia companiei, au declarat reprezentantii companiei.

Atributiile de CEO ii vor reveni lui Thierry Millet, in prezent director comercial al companiei.

Richard Moat a facut parte din echipa Orange timp de 17 ani. Richard Moat a ocupat pozitii importante la nivel international si a jucat un rol important in evolutia companiei Orange.

De la preluarea pozitiei de CEO al Orange Romania, in septembrie 2004, Richard a crescut veniturile companiei de la 624 milioane de euro la 1,31 miliarde de euro in 2008 si a consolidat pozitia de lider al pietei locale.

Thierry Millet a ocupat pozitia de director comercial al Orange Romania din luna octombrie a anului 2005 si a condus departamentele serviciul clienti, marketing si vanzari. Thierry Millet are o experienta de 20 de ani in cadrul grupului Orange-France Telecom si a ocupat mai multe pozitii de top la nivel international.

“Richard Moat a avut o contributie fantastica la cresterea si la succesul Orange. Richard poate fi mandru de rolul extrem de important pe care l-a avut in dezvoltarea acestui business. Cu vasta sa experienta in domeniul telefoniei mobile, Thierry Millet va fi un CEO interim puternic si sunt incantat sa ii urez succes in aceasta pozitie”, spune Olaf Swantee, SEVP Personal Europe & Egypt.

Orange Romania a inregistrat in 2008 venituri de 1,31 miliarde de euro, in crestere cu 6,2% fata de anul anterior.

La sfarsitul anului 2008, Orange Romania avea 10.355.000 de clienti, in crestere cu aproximativ 6% fata de perioada similara a anului precedent si venituri de 1,31 miliarde de euro, care reprezinta o majorare cu 6,2% pe baza comparativa fata de valoarea veniturilor la sfarsitul anului 2007. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 119 euro.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri