2 / 5

Opozitia nu voteaza guvernul

In ceea ce priveste viitorii ministri, Croitoru a declarat ca va stabili lista membrilor Guvernului in functie de propunerile pe care le vor face liderii partidelor parlamentare. „Nu vreau sa va spun nume acum pentru ca nu pot sa fac acest lucru inainte de a ma consulta cu liderii partidelor”.

Premierul desemnat a declarat ca are si o solutie de rezerva, pe care nu vrea sa o dezvaluie, pentru situatia in care partidele nu vor sa participe la formarea noului Guvern, dar a exclus varianta depunerii mandatului.

Presedintele partidului PNL, Crin Antonescu, a reafirmat ca partidul pe care il conduce nu va vota Guvernul Croitoru in Parlament

De asemenea, liderul PSD, Mircea Geoana, a explicat motivele pentru care nu declara ca primarul Klaus Johannis va fi premierul pe care il va propune daca va ajunge presedinte. Totodata, Geoana l-a criticat pe liderul PNL ca se foloseste de Johannis.

"Dar cine poate garanta dupa alegerile prezidentiale care va fi majoritatea viitoare? Cine poate garanta ca nu apare un nume mai bun? Dl Johannis este un nume bun, este o sansa corecta, dar a spune, cum spune dl Antonescu - "eu am sa-l pun pe Johannis si asta este decizia mea" - este exact ceea ce ii reprosam lui Basescu, care nu poate sa spuna ca pune pe cine vrea domnia sa dincolo de Constitutie", a spus Mircea Geoana la Pro TV, in emisiunea Candidat in vremea crizei.

Guvernul interimar nu a mai tinut ieri clasica conferinta de presa de duminica, insa presedintele PDL Emil Boc a declarat ca a primit din partea premierului desemnat Lucian Croitoru o scrisoare prin care ii invita de democrat-liberali sa discute despre formarea noului Guvern si ca luni ii vor da curs.

"Am primit o invitatie si luni va avea loc consultarea pe care premierul desemnat a solicitat-o", a declarat Boc.

Intrebat daca aceste consultari vor avea loc la Palatul Victoria sau in alta parte, Boc a raspuns: "Unde va dori domnia sa".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri